A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

До Дня працівників харчової промисловості

Дата: 17.10.2019 11:44
Кількість переглядів: 436

Головне управління статистики інформує. Харчова промисловість – одна з пріоритетних галузей економіки області, частка якої у загальному обсязі реалізації промислової продукції у 2018р. склала більше 6% або 4,5 млд.грн.

Індекс промислової продукції за 2018р. склав 116,5%, за підсумками січня–серпня 2019р.82,3%, зокрема, у виробництві харчових продуктів – 81,8%, напоїв – 105,2%. Серед видів продукції у січні–серпні 2019р. проти відповідного періоду 2018р. зросло вироб­ництво сирів (твердих, м’яких, розсільних), виробів ковбасних, вод натуральних мінеральних негазованих (у 1,5–1,8 раза), вод натуральних мінеральних газованих (на 37,9%), м’яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого (частин тушок) (на 36,5%), м’яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого (тушок), сиру свіжого неферментованого, риби, переробленої чи консервованої, виробів здобних (на 7,7–11,8%) тощо.

У січні–серпні 2019р. у виробництві харчових продуктів і напоїв було зайнято 4,6 тис. осіб (10,5% кількості працюючих у промисловості), середньомісячна заробітна плата штатних працівників за цей період зросла у порівнянні з січнем–серпнем 2018р. на 23,1% і склала 6477 грн.

У підприємства галузі за минулий рік було інвес­товано 592,4 млн.грн або 19,5% обсягу капітальних інвестицій, спрямованих у розвиток промисловості області, за І півріччя п.р. – 72,7 млн.грн (6,1%). Іноземними інвесторами у виробництво харчових продуктів і напоїв станом на 01.07.2019р. спрямовано 338 млн.дол. США акціонерного капіталу (52,2% обсягу прямих інвестицій у промисловість). Інвестиції надійшли від партнерів із 10 країн світу, з них найбільше – від нерезидентів Великої Британії, Кіпру, Маршаллових Островів.

Лідерами з виробництва продуктів харчування і напоїв в області виступають товариства з обмеженою відповідальністю «Птахофабрика Снятинська Нова», «Виробничо-комерційна фірма «Варто», «Імперово-Фудз», «Лігос», «Городенківський сирзавод», «Калуський комбінат хлібопродуктів», «Лео Сіті Інвест», «Іва-Арт», товариства з додатковою відповідальністю «Івано-Франківський міськмолокозавод» та «Івано-Франківський хлібокомбінат», дочірне підприємство «М’ясопереробний комплекс «Росана» ТОВ «Росан-Агро».

Продукція українських виробників харчових продуктів майже на 90% заповнює споживчий ринок області, зокрема, понад 95% обсягів продажу у торговій мережі масла вершкового, маргарину, борошна, хліба та хлібобулочних виробів, солі, яєць, м'яса та м'ясопродуктів, крупів, олій рослинних, соків, молока та молочних продуктів – це товари вітчизняного виробництва.

У 2018р. обсяг експорту продуктів тваринного походження склав 40,1 млн.дол. США, готових харчових продуктів – 4,1 млн.дол. США, у січні–серпні 2019р. – відповідно 56,7 та 2,5 млн.дол. США. Підприємства області за межі держави поставляли м’ясо великої рогатої худоби, кондитерські вироби з цукру, харчові продукти з вмістом какао, борошняні кондитерські вироби, овочеві і фруктові консерви.

 

Довідково. День працівників харчової промисловості встановлений Указом президента України №714/95 від 8 серпня 1995 та щорічно відзначається у третю неділю жовтня.

 

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь