A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Надвірнянське управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області повідомляє

Дата: 23.10.2019 10:50
Кількість переглядів: 505

До бюджетів усіх рівнів платниками Яремчанщини спрямовано понад 200 млн. гривень податків, зборів та інших обов’язкових платежів

Темп росту, в порівнянні з січнем- вереснем 2018 року, склав 142,1 % або 59,6 млн. гривень.

При цьому до державного бюджету у поточному році перераховано 80,9 млн. грн, це на 39% або на 22,7 млн. грн перевищило минулорічний показник. 

Перерахування до  місцевих бюджетів склали 120,1 млн грн, що на 44,3% або 36,9 млн. гривень більше ніж у відповідному періоді 2018 року. 

Крім того, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 9 місяців  2019 року сплачено 80,6 млн. гривень. При цьому,  темп росту до відповідного показника 2018 року становить 125,5%, у 2018 році надійшло 64,2 мільйони гривень.

Слід зазначити, що позитивна динаміка спостерігається за всіма бюджетоформуючими податками як до державного так і до місцевих бюджетів. Всебічна інформаційно-роз’яснювальна робота та сервісне обслуговування значно покращила податкову культуру платників податків регіону та стало вагомим важелем росту надходжень до усіх бюджетів. 

 

Понад 120 млн. грн. податків і зборів надійшло до місцевого бюджету від платників Яремчанської ДПІ впродовж 2019 року

Як відзначили в Надвірнянському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області, за січень-вересень 2019 року до місцевого бюджету зібрано податків та зборів в сумі 120,1 млн. гривень. У тому числі по одному з основних бюджетоформуючих податів надходження склали:– 51 млн.грн., а саме по податку на доходи фізичних осіб.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року забезпечений приріст надходжень до місцевих бюджетів на 36,9 млн.грн., в тому числі по податку на доходи фізичних осіб – на 9,5 млн.грн..

З початку 2019 року забезпечено надходження по земельному податку в сумі 31,1 млн. грн., що більше минулорічного показника на 18,2 млн.грн.

Єдиного податку надійшло 13,5.млн.грн., що на 4,1 млн.грн. перевищує надходження 9 місяців 2018 року.

 

Жителі Надвірнянщини збільшили сплату військового збору на 2 мільйона гривень

З початку року Надвірнянські платники спрямували до державного бюджету 15,2 млн.грн. військового збору. Сплачена сума на 2,1 млн.грн. або на 15,6 відсотка перевищила минулорічну.

Як повідомили в Надвірнянському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області, лише за попередній місяць до бюджету надійшло 1,8 млн.грн., що на 400 тисяч більше, ніж у вересні минулого року.

 

Місцеві бюджети Яремчанщини отримали майже 9 мільйонів гривень податку на нерухомість

 

За січень-вересень 2019 року власники нерухомого майна сплатили до місцевих бюджетів Яремчанської міської ради 8651 тис.грн. Порівняно з минулим роком надходження збільшились на 2323 тис.грн. Про це повідомили в Надвірнянському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, фізичні особи перерахували 5585 тис.грн., рівень сплати зріс до попереднього року на 2718 тис.грн..

Від юридичних осіб бюджети отримали 3066 тис.грн

Нагадаємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.

 

Платники податків Яремчанщини забезпечили до держбюджету майже 81 мільйон гривень

За дев'ять місяців платники податків Яремчанської ДПІ Надвірнянського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області спрямували до державного бюджету 80,9 мільйона гривень. Порівняно з минулим роком надходження збільшились на 22,7 мільйони або на 39 відсотків.

У загальних доходах державної скарбниці 34,7 відсотка займає податок на додану вартість – з початку року сплачено 29,1 мільйонів, що на 18,2 мільйонів більше, ніж торік.

Також до бюджету перераховано 17,5 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб, це перевищило минулорічні відрахування на 3,5 мільйона.

Крім того, з початку року платники направили до скарбниці 24,5 мільйони гривень рентної плати за користування надрами, що на 879 тисяч більше, ніж було сплачено у січні-вересні 2018 року.

Роботодавці Яремчанщини спрямували 80,6 мільйона гривень ЄСВ.

 

Фахівцями центрів обслуговування платників Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області з початку 2019 року надано понад 10 тисяч адміністративних послуг

Фото без описуНайбільше запитуваною адміністративною послугою залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

За 9 місяців п.р. Надвірнянським управлінням видано 5567 таких карток.

Також, за січень-вересень 2019 року надано послуг:

- видача відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 2263;

- реєстрація платника єдиного податку –727;

- надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 663;

- реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 469;

- реєстрація реєстратора розрахункових операцій –114;

- реєстрація книг обліку розрахункових операцій –677;

- реєстрація розрахункових книжок – 141.

Для платників податків та громадян у приміщенні управління розміщені інформаційні та тематичні стенди з питань застосування норм податкового законодавства, зразки заповнення заяв, податкової звітності, єдиного внеску та перелік надання адміністративних послуг.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь