A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Зовнішня торгівля товарами міст і районів області у січні–вересні 2019 року

Дата: 28.11.2019 09:55
Кількість переглядів: 407

  Головне управління статистики в області інформує. Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–вересні 2019р. склали 673,5 млн.дол. США, імпорту – 592,2 млн.дол. США. Порівняно з січнем–вереснем 2018р. обсяги експорту зменшилися на 2,1%, імпорту – на 6,2%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 81,3 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,14.

  Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти         зі 105 країн світу.

  Серед міст та районів області найбільша частка експорту товарів належала суб’єктам м.Калуша (48% загальнообласних обсягів) та обласного центру (29,2%). Вагомими були обсяги експорту з Тисменицького (6,7%), Рогатинського та Рожнятівського (по 3,2%), Долинського (3,1%) районів та м.Коломиї (1,3%). Питома вага решти міст обласного значення та районів області склала від 1% у м.Болехові та Надвірнянському районі до 0,1% у Богородчанському районі.

  У порівнянні з січнем–вереснем 2018р. обсяги експорту товарів з Городенківського району (насамперед продуктів тваринного і рослинного походження) збільшилися у 2,6 раза, Богородчанського (деревини і виробів з деревини, продуктів рослинного походження) – в 1,6 раза, Рогатинського (продуктів рослинного походження та виробів зі скла) і Галицького (деревини і виробів з деревини, виробів з чорних металів) районів – на понад 21%, м.Яремче (деревини і виробів з деревини) – на 16,8%, м.Івано-Франківська (продуктів тваринного походження, насiння і плодів олійних рослин) –             на 14,9%. Майже на 10% зросли відвантаження за межі країни з м.Болехова,     на 9,5% – з Косівського, на 3,1% – з Надвірнянського, на 2% – з Снятинського, на 0,5% – з Тисменицького  районів.

  Водночас, зменшилися відвантаження товарів за межі країни з м.Коломиї (на 35,8%) (насамперед текстильних матеріалів та текстильних виробів і деревини та виробів з деревини), Верховинського (на 23,6%) (деревини та виробів з деревини), Калуського (на 22,1%) (виробів з чорних металів, засобів наземного транспорту, крім залізничного) районів, а також Тлумацького, Рожнятівського, Коломийського районів та м.Калуша (на 18–10,7%).

  Найбільші обсяги надходжень з-за меж країни отримали суб’єкти господарювання міст Калуша (46,5% загальнообласних обсягів), Івано-Франківська (31%) та Тисменицького району (8,8%). Частка  загальнообласних обсягів імпорту до  Рожнятівського району склала 1,9%, Галицького та м.Коломиї – по 1,7%,  Долинського району – 1,3%, Калуського та Надвірнянського – по 1,2%, Рогатинського – 1,1%. Питома вага надходжень до решти міст обласного значення та районів становила 0,9–0,1%.

  У порівнянні з січнем–вереснем 2018р. обсяги імпорту товарів зросли у містах Яремче, Болехові, Івано-Франківську та більшості районах області. Зокрема, у 5 разів зросли обсяги товарів, які отримали з-за меж країни суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності Галицького району (за рахунок електричних машин), у 3,7 раза – Верховинського району (засобів наземного транспорту) та м.Яремче (в основному полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них,  механічних та електричних машин, засобів наземного транспорту), у 2,6 раза – Косівського (засобів  наземного  транспорту, пластмас, полімерних матеріалів), у 2,1 раза – Богородчанського (насамперед засобів  наземного транспорту, електричних машин) та Городенківського (засобів  наземного  транспорту, механічних машин, продуктів переробки овочів) районів, в 1,9 раза – Надвірнянського району (засобів  наземного  транспорту, електричних машин), в 1,8 раза – м.Болехова (шкур необроблених, шкір вичинених, засобів наземного транспорту), в 1,6 раза – у Снятинському (засобів наземного транспорту,  чорних  металів  та  виробів  з  них,  текстильних  матеріалів),        в 1,5 раза – у Тлумацькому (засобів  наземного  транспорту) районах. На 42,6% збільшилися обсяги  імпорту у Коломийському, на 14,9% – у Рогатинському,  на 10,5% – у  Тисменицькому районах, на 0,7% – у м.Івано-Франківську.            У решті міст та районів області надходження з-за меж країни зменшилися,  зокрема, у 5,5 раза у м.Бурштині (в основному в результаті скорочення обсягів імпорту мінеральних продуктів), на 28,1% – у м.Коломиї, на 19,7% –                   у Калуському районі,  на 17,7% – у м. Калуші,  на 12,1% – у Рожнятівському,  на 2,9% – у Долинському районах.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь