A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Інвестиційне забезпечення економіки області у січні–вересні 2019 року

Дата: 02.12.2019 14:30
Кількість переглядів: 394

  Головне управління статистики інформує. У січні–вересні 2019р. підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 5831,4 млн.грн капітальних інвестицій, що на 3,3% менше від обсягу січня–вересня 2018р. У розрахунку на одну особу населення обсяг капітальних інвестицій склав 4248,3 грн.

  Cеред регіонів держави за обсягом освоєних капітальних інвестицій Івано-Франківщина посіла 17 місце, у розрахунку на одну особу населення –   20 місце.

  Основним джерелом фінансування капітальних інвестицій виступають власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 48,6% загального обсягу. Частки інвестицій, профінансованих з місцевих бюджетів, та коштів населення на будівництво житла становили по 17,3%. За рахунок державного бюджету освоєно 4,6% інвестицій,  кредитів банків –  3,1%.

  Основну частку капітальних інвестицій (99,2% загального обсягу) вкладено у матеріальні активи. Зокрема, на придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витрачено 34,1% усіх вкладень, у житлові будівлі спрямовано 24,4% інвестицій, нежитлові будівлі – 19,8%, інженерні споруди – 17,8%. Частка нематеріальних активів у загальному обсязі інвестицій склала 0,8%.

  У розвиток підприємств промислової діяльності спрямовано 29,8% загального обсягу капітальних інвестицій або 1737,9 млн.грн, зокрема  найбільше вкладено у підприємства з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (8,3% загальнообласного обсягу), хімічних речовин і хімічної продукції (3,2%), харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (1,7%).

  Будівельними організаціями та фізичними особами-забудовниками вкладено  1625,4 млн.грн  або 27,9% загального обсягу інвестицій.

  Вагомою була частка капітальних інвестицій, освоєних закладами державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (15,8% загальнообласного обсягу), підприємствами сільського, лісового та рибного господарства (9,3%), транспорту, складського господарства, поштової та  кур’єрської діяльності (6,6%).

На будівництві житла у січні–вересні 2019 року освоєно  1424,9 млн.грн,    що на 1,7% менше порівняно з січнем–вереснем 2018 року. Населенням у будівництво житла  інвестовано 70,6% цих коштів.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь