A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Легалізації праці та заробітної плати альтернативи немає

Дата: 09.12.2019 10:09
Кількість переглядів: 496

       Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості населення. Можна з упевненістю сказати, що не лише роботодавець винен у такому стані справ, а й сам працівник не завжди розуміє на що він погоджується.

 

          Незважаючи на роз’яснення в засобах масової інформації та вимоги діючого законодавства, оформлення трудових відносин з найманими працівниками належним чином на сьогодні є серйозною проблемою. Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на соціальні гарантії, встановлені колективним договором, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та пенсійне забезпечення. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.

           Шановні працівники для реалізації своїх трудових прав та забезпечення оптимального  рівня свого майбутнього ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору. У разі відмови роботодавця кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів щодо захисту своїх конституційних прав.

       Для роботодавця згідно з новими нормами у законодавстві про працю кожен нелегальний працівник обійдеться у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. При чому, сплата штрафу не звільняє від усунення порушень законодавства про працю, тобто і роботодавці і наймані працівник мають зрозуміти, що легалізації праці та заробітної плати альтернативи немає. 

       За додатковою інформацією можна звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Яремчанської міської ради (м. Яремче, вул. Свободи, 307, ІІ поверх, каб. № 3) або за тел: 0343423132.

 

 

Інспектор праці управління праці та

 соціального захисту населення                                                                              Галина Пастушенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь