A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Платники Надвірнянщини сплатили до бюджетів понад 917 млн. грн.

Дата: 10.12.2019 14:40
Кількість переглядів: 523

На обороноздатність країни платники Надвірнянщини спрямували понад 18 млн грн. військового збору

Завдяки сумлінню працедавців та громадян, які отримують легальні доходи, до держбюджету з початку 2019 року надійшло 18 мільйонів 368 тисяч гривень військового збору. Про це повідомив начальник Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк.

За словами посадовця, цього року на потреби національної армії платниками податків Надвірнянщини спрямовано на 1мільйон 683 тисячі більше військового збору, ніж за аналогічний період минулого року .

Василь Гнатюк нагадав, що відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків. Тому, збільшення находжень військового збору – це підтвердження того, що все більше роботодавців відмовляються від виплати заробітної плати в «конвертах» та офіційно оформлюють працівників на роботу.

 

Платники податків Надвірнянщини за 11 місяців 2019 року поповнили місцеві скарбниці більш як на 300 мільйонів гривень

Як повідомили в Надвірнянському управлінні ГУ ДПС, за січень-листопад п.р. до місцевих бюджетів Надвірнянщини надійшло 301,3 млн. грн., що на 48,3 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2018 року.

Зокрема, надходження податку на доходи фізичних осіб склали 190,4  млн. грн., що на 30,3 млн. грн. більше, ніж минулого року, плати на землю – 38,9  млн. грн., що на 11,9  млн. грн. перевищує минулорічний показник, єдиного податку – 28,3 млн. грн., що більше на 6  млн. грн.

За листопад 2018 року платниками податків сплачено до місцевих бюджетів 55,1 млн гривень.

 

Платники Надвірнянщини сплатили до бюджетів понад 917 млн. грн.

Протягом січня-листопада 2019 року платниками Надвірнянщини до бюджетів усіх рівнів сплачено 917,6 млн. грн. податків, зборів і платежів, що на 11,3 млн. грн. більше минулорічних надходжень.

З них до державного бюджету надійшло 616,3 млн.грн. Серед найбільших платежів, які поповнили державну казну, є плата за користування надрами – 471,8  млн. грн., податок з доходів фізичних осіб – 64,6 млн.грн., податок на додану вартість – 45,4 млн. грн.

До місцевих бюджетів надійшло 301,3  млн.грн, що на 48,3 млн.грн. більше ніж у січні-листопаді 2018 року.

Найбільшу питому вагу в надходженнях складає податок на доходи з фізичних осіб – 190,4 млн. грн, плата за землю – 38,9 млн. грн, рентна плата за користування надрами 26,8 млн.грн.  та єдиний податок – 28,3 млн. гривень. 

Також за 11 місяців 2019 року платниками податків сплачено до бюджету понад 274 млн. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, шо на 35,3 млн.грн. більше ніж минулоріч.

 

Власники елітних авто сплатили до бюджетів Яремчанщини понад 100 тисяч гривень податку

Упродовж одинадцяти місяців цього року власники елітних автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Яремчанщини 117 тис. грн. транспортного податку, що на 82 тис. грн, більше січня-листопада минулого року.

Громадяни - власники дорогих легкових автомобілів сплатили 77 тис грн. Юридичні особи, на балансі яких знаходяться елітні автомобілі, перерахували - 40 тис грн транспортного податку.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку становить 25 тис грн на рік.

Транспортний податок сплачується у строки, встановлені Податковим кодексом, а саме:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються у річній податковій декларації.

 

Платники Яремчанщини сплатили майже 17 млн. гривень єдиного податку

Впродовж січня – листопада 2019 року суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в Яремчанській ДПІ Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області перерахували до місцевих бюджетів 16774 тис.грн. єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 4079 тис. гривень.

Зокрема, від суб’єктів господарювання - фізичних осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, надійшло 14195 тис.грн. єдиного податку, що на 4079 більше минулорічного. Юридичні особи забезпечили надходження в сумі 2669 тис.грн.,що майже на 103 тис.грн.більше січня-листопада 2018 року.

Нагадуємо, платники першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Платники єдиного податку третьої групи сплачують податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за податковий звітний квартал.

 

Бюджет Яремчанщини отримав майже 4 млн. грн. туристичного збору

Упродовж одинадцяти місяців цього року туристичний збір поповнив місцеі скарбниці Яремчанщини на 3832 тис грн,  це на 908 тис грн.  більше, ніж торік.

Фізичні особи-підприємці, власники садиб, за січень-листопад поточного року сплатили 2188 тис.грн., що на 597 тис.грн. більше аналогічного періоду минулого року. Юридичні особи, сплатили 1644 тис.грн., що на 311 тис.грн. більше минулогічного.

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею) та зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання. Ставка збору складає 1 відсоток  вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь