A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Інвестиційне забезпечення економіки області у січні–грудні 2019 року

Дата: 04.03.2020 09:02
Кількість переглядів: 387

Головне управління статистики інформує. У січні–грудні 2019р. підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 8869,3 млн.грн капітальних інвестицій, що на 2% більше від обсягу відповідного періоду 2018р. У розрахунку на одну особу населення обсяг капітальних інвестицій склав 6461,5 грн.

Cеред регіонів держави за обсягом освоєних капітальних інвестицій Івано-Франківщина посіла 17 місце, у розрахунку на одну особу населення –             21 місце.

Основним джерелом фінансування капітальних інвестицій виступають власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 45,1% загального обсягу. Частка інвестицій, профінансованих з місцевих бюджетів,            становила  19,1%, коштів населення на будівництво житла  – 16,8%. За рахунок державного бюджету освоєно 7,6% інвестицій,  кредитів банків –  3,9%.

Основну частку капітальних інвестицій (99,2% загального обсягу) вкладено у матеріальні активи. Зокрема, на придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витрачено 32,7% усіх вкладень, у житлові будівлі спрямовано 23,7% інвестицій, нежитлові будівлі – 20,9%, інженерні споруди – 18,8%. Частка нематеріальних активів у загальному обсязі інвестицій склала 0,8%.

У розвиток підприємств промислової діяльності спрямовано 27,7% загального обсягу капітальних інвестицій або 2458 млн.грн, зокрема  найбільше вкладено у підприємства з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (7,4% загальнообласного обсягу), хімічних речовин і хімічної продукції (2,8%), виробництва електричного устатковання (1,8%).

Будівельними організаціями та фізичними особами-забудовниками вкладено  2307,5 млн.грн  або 26% загального обсягу інвестицій.

Вагомою була частка капітальних інвестицій, освоєних закладами державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (20,1% загальнообласного обсягу), підприємствами сільського, лісового та рибного господарства (8,3%), транспорту, складського господарства, поштової та  кур’єрської діяльності (6,6%).

На будівництві житла у січні–грудні 2019 року освоєно  2100,3 млн.грн,             що на 0,4% менше порівняно з січнем–груднем 2018 року. Населенням                       у будівництво житла  інвестовано 71,1% цих коштів.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2020

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь