A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

«ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ - СПІЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ»

Дата: 11.03.2020 11:05
Кількість переглядів: 465

           Нелегальна зайнятість користується на сьогоднішній день величезним попитом завдяки безпосередньо самим працівникам. Оскільки дуже часто в умовах дефіциту вільних для працевлаштування вакансій, громадяни від «безвиході» погоджуються на будь-які умови праці, запропоновані роботодавцем. Але від цього можуть страждати обидві сторони трудових відносин.

         Роботодавець не застрахований від несумлінних працівників. І тому відсутність належно оформлених трудових відносин з найманими працівниками може призвести до позбавлення права вимагати у працівника виконання роботи належним чином або дотримання працівником правил внутрішнього трудового розпорядку та режиму роботи. За таких умов роботодавець не в змозі буде притягнути найманого працівника як до матеріальної відповідальності, так  і застосувати до нього дисциплінарне стягнення. Тобто, «нелегалізована» зайнятість має для роботодавців безліч негативних наслідків.

           А наймані працівники, в свою чергу, втрачають можливість користування державними гарантіями, зокрема: субсидією, державною соціальною допомогою малозабезпеченим сім’ям, втрачають трудовий стаж, право на допомогу по безробіттю і пенсійне забезпечення. Отримуючи таким чином заробітну плату неофіційно, «в конвертах», працівники позбавляють себе можливості користуватись щорічними відпустками, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплати лікарняних листів, страхових виплат і т д.

         Тому, погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що вони самостійно сприяють собі у очікуванні ризиків, пов’язаних із захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.

           За додатковою інформацією можна звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Яремчанської міської ради (м. Яремче, вул. Свободи, 307, ІІ поверх, каб. № 3) або за тел: 0343423132.

        

         Інспектор праці управління праці та

         соціального захисту населення                                                                        Галина  Пастушенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь