A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Платниками Яремчанщини сплачено до бюджетів усіх рівнів майже 64 млн. грн. податків та зборів

Дата: 24.03.2020 14:15
Кількість переглядів: 361

  Так до Державного бюджету за два місяці 2020 року мобілізовано 31404 тис. грн., що на 10587 тис.грн.більше минулорічних. Переважну частину надходжень забезпечено за рахунок податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) 19715 тис.грн., що на 9985 тис.грн. більше двох місяців 2019 року. Рентної плати за користування надрами надійшло 4819 тис.грн., податку  на доходи з фізичних осіб - 4367 тис.грн. та  військового збору 1264 тис.грн.

  До місцевих бюджетів протягом двох місяців 2020 року надійшло 32515 тис.грн., що на 1826,1 тис.грн. більше ніж за відповідний період минулого року. Забезпечено  надходжень по податку з доходів  фізичних  осіб – 12665 тис.грн., плати за землю 7218 тис.грн., єдиному податку 4694 тис.грн., єдиному соціальному внеску 20096 тис.грн.

 

Понад 2 млн грн податку на нерухоме майно надійшло до місцевих скарбниць від платників податків Яремчанської міської ради

 За підсумками перших двох місяців 2020 року власники нерухомості які перебувають на обліку в Яремчанській ДПІ сплатили 2207 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні з минулим роком надходження податку на нерухоме майно зросли 576 тис.грн.

 Платниками нерухомості юридичними особами сплачено 1444 тис.грн., що на 279 тис.грн. перевищує надходження аналогічного періоду минулого року. Від власників нерухомості фізичних осіб надійшло 907 тис.грн. що на 441 тис.грн. перевищує надходження двох місяців 2019 року.

 Слід зазначити, що відповідно до податкового законодавства податкове повідомлення - рішення про сплату податку надсилається платнику за місцем його реєстрації. Інформація щодо місця реєстрації – це інформація внесена до інформаційних баз фіскальної служби на момент, коли громадяни звертались до

фіскальних органів з метою отримання номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду). Протягом місяця після зміни місця реєстрації громадянин зобов’язаний повідомити про такі зміни контролюючий орган, де він поставлений на облік (подавши заяву за формою № 5 ДР). Якщо платник не повідомляє ДПС про зміну місця реєстрації – податкове повідомлення - рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто стару адресу. Таким чином, платник не ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку. Внаслідок чого виникає податковий борг, штрафні санкції, арешт майна.

 

З початку року понад 3 мільйонів гривень акцизу з роздрібної торгівлі надійшло до місцевих бюджетів від платників податків Яремчанщини

 З почаку року платники, які перебувають на обліку Яремчанської ДПІ перерахували до місцевих бюджетів 3166 тис. грн. акцизного податку, що на 995 тис.грн. перевищує минулорічні надходження. Зокрема, у лютому надійшло 1773 тис. грн.

Звертаємо увагу, що платники акцизного податку з роздрібної торгівлі алкоголем, тютюновими виробами та пивом сплачують цей податок до місцевих бюджетів територіальних громад, де розміщені пункти продажу підакцизних товарів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь