A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Карантин - не перешкода: служба зайнятості продовжує працювати

Дата: 14.04.2020 15:20
Кількість переглядів: 431

Протягом І кварталу 2020 року статус безробітного у службі зайнятості Івано-Франківщини мали 13,6 тис. осіб, з яких допомогу по безробіттю отримували 12,2 тис. осіб.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості, становила 10,4 тисячі, в т.ч. на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 175 безробітних. За сприяння служби зайнятості 21 безробітний став підприємцем, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи. Крім того, 1,6 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців за сприяння служби зайнятості 2,0 тис. безробітних проходили професійне навчання.

Наразі на Прикарпатті є вакансії слюсаря-ремонтника, слюсаря-сантехніка, швачки, продавця продовольчих товарів, водія навантажувача, майстра шляхового, а також терміново потрібен лікар, медична сестра, молодша медична сестра, лікар ветеринарної медицини, кухар, електрогазозварник, менеджер з персоналу, головний енергетик.

Незважаючи на введення карантину та встановлення обмежувальних заходів з метою захисту здоров’я громадян, державна служба зайнятості продовжує працювати. З урахуванням прийнятих Урядом рішень, зокрема згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» на період карантину усі консультації шукачам роботи та зареєстрованим безробітним, які пов’язані з отриманням соціальних послуг та матеріального забезпечення, надаються різними засобами дистанційної комунікації.

Нагадуємо, що на період карантину процедуру реєстрації в службі зайнятості спрощено. Відтепер для реєстрації потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного https://is.gd/6wW4ph та призначення допомоги по безробіттю https://is.gd/o8O5Cg!

Дані заяви ви можете подати у робочі дні та робочі години, вибравши один з двох способів: на електронну пошту філії/центру зайнятості, де вам зручно обслуговуватися (https://ifr.dcz.gov.ua/novyna/uvaga-vazhlyva-informaciya-dlya-vidviduvachiv-sluzhby-zaynyatosti), або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в філії/центрі зайнятості.

Статус безробітного надається особам з першого дня реєстрації у службі зайнятості за заявою без вимог до підходящої роботи. Допомога по безробіттю призначається з першого дня реєстрації безробітного на підставі поданої заяви.

Виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним філії/центру зайнятості, за умови підтвердження безробітним наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби тощо).

Після завершення карантину впродовж 10 днів до філії/центру зайнятості необхідно буде подати оригінали ваших документів.

До відома: з початку карантину, з 12 березня 2020 року, до обласної служби зайнятості звернулося 2233 особи.

 

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь