A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Під час карантину збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Дата: 22.04.2020 13:43
Кількість переглядів: 346

  Постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, яка набула чинності 18 квітня 2020 року: https://is.gd/efv3IP розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн.

  Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено до 1000 гривень для:

- тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);

- молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;

- внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

  Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі (650 грн.), допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

  Нагадуємо, що на період карантину процедуру реєстрації в службі зайнятості спрощено. Відтепер для реєстрації потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного https://is.gd/6wW4ph та призначення допомоги по безробіттю https://is.gd/o8O5Cg! Після завершення карантину впродовж 10 днів до філії/центру зайнятості необхідно буде подати оригінали ваших документів.

  Водночас служба зайнятості наголошує, що її пріоритетним завданням залишається працевлаштування безробітних та забезпечення кваліфікованими кадрами роботодавців, які шукають персонал. Адже в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни, зокрема продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, виробники стратегічної продукції, пошта та інші організації та установи.

  На даний час на Прикарпатті є вакансії слюсаря-ремонтника, слюсаря-сантехніка, швачки, продавця продовольчих товарів, водія навантажувача, водія автотранспортних засобів, охоронця, бухгалтера, а також терміново потрібен лікар, медична сестра, молодша медична сестра, кухар, електрогазозварник, менеджер з персоналу.

  Кожен, хто хоче і готовий працювати, отримає всебічну підтримку працівників служби зайнятості.

 

 

 

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь