A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Івано-Франківська обласна служба зайнятості нагадує: роботодавці можуть отримати допомогу по частковому безробіттю

Дата: 12.05.2020 12:49
Кількість переглядів: 386

  Вже на 12 травня 2020 року обласним центром зайнятості прийнято 353 рішення щодо надання роботодавцям допомоги по частковому безробіттю, що стане суттєвою підтримкою для 2980 працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного зупинення (скороченням) діяльності внаслідок карантину.

  Дана фінансова підтримка є ще раз явним доказом того, що тільки офіційне оформлення найманих працівників дає можливість роботодавцеві на отримання допомоги по частковому безробіттю в період карантину.

  Служба зайнятості Прикарпаття нагадує, що право на отримання допомоги по частковому безробіттю мають роботодавці з числа суб’єктів малого та середнього бізнесу, які зупинили або скоротили діяльність через карантин та сплачували ЄСВ упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності.

Роботодавець повинен протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності, звернутися до філії обласного центру зайнятості або міського центру зайнятості, за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подати:

  1. заяву на отримання допомоги, написану у довільній формі, в якій, зокрема, зазначається інформація про належність роботодавця до суб’єктів малого або середнього підприємництва відповідно до Господарського кодексу України та до якої додаються засвідчені роботодавцем копії підтвердних документів щодо середньої кількості працівників та доходу роботодавця за календарний рік, що передує року подання до центру зайнятості документів;
  2. засвідчену роботодавцем копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;
  3. відомості про працівників в яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю;
  4. довідку про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності видану ДПС.

  Право на допомогу мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію та працюють у роботодавця за сумісництвом).

  Допомога по частковому безробіттю на період карантину встановлюється за кожну годину на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу із розрахунку 2/3тарифної ставки (окладу), та не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 2020 рік, у розмірі 4723 грн.

Рішення щодо виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину приймається обласним центром зайнятості на підставі документів, визначених законодавством.

  Пакет документів надається до служби зайнятості одним із зручних способів: у скриньку, розміщену на вході центру зайнятості/філії (оригінал); поштовим відправленням (оригінал); на e-mail центру зайнятості/філії (у форматі скан-копії) (https://www.dcz.gov.ua/https%3A//www.dcz.gov.ua/storinka/adresy-centriv-zaynyatosti-ivano-frankivskoyi-oblasti_ch).

  До відома: детальніша інформація щодо порядку отримання допомоги з часткового безробіття розміщена на сайті Державної служби зайнятості за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittyu-na-period-karantynu.

 

 

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь