A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Своєчасно сплачуйте страхові внески

Дата: 28.05.2020 11:48
Кількість переглядів: 354

Надвірнянське управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області інформує, що зважаючи на карантинні заходи, тимчасово з 18 березня по 31 травня поточного року платникам податків припинено нарахування пені та штрафних санкцій за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску. При цьому, фізичним-особам підприємцям, які використовують працю найманих працівників і допустили заборгованість з ЄСВ, в т.ч. до введення карантинних заходів, фахівцями податкової служби формуються і направляються узгоджені вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску до державної виконавчої служби для примусового стягнення. Так, з початку 2020 року податківцями направлено для виконання до державної виконавчої служби 236 узгоджених вимог для примусового стягнення єдиного внеску на загальну суму 1822,9 тис. гривень.

             Станом на 01.05.2020 року заборгованість зі сплати ЄСВ в цілому по Надвірнянському управлінню становить 11098,0 тис. гривень. Таким чином, роботодавці, не виконуючи норми Закону, не лише порушують платіжну дисципліну, спричиняючи нестачу коштів для виплати пенсій нинішнім пенсіонерам, а і позбавляють осіб, які у них працюють, права на соціальний захист при настанні страхового випадку.

         Нагадуємо, що за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», у страховий стаж для вирахування розміру пенсії включаються періоди, за які щомісяця сплачені страхові внески в сумі, не меншій мінімального страхового внеску. А тому застерігаємо роботодавців у яких наявна заборгованість з єдиного внеску, цей період не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу.

          Рекомендуємо суб’єктам господарювання погасити заборгованість зі сплати ЄСВ та не допускати в подальшому виникнення боргу (недоїмки). З метою недопущення виникнення та зростання штрафних санкцій та пені, платник самостійно може дізнатись про наявність/відсутність заборгованості провести звірку в Центрі обслуговування платників за місцем його реєстрації або скористатися власним «Електронним кабінетом платника податків» за умови наявності особистого електронний цифровий підпис.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь