Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Ювенальна діяльність органів прокуратури!

Дата: 01.06.2020 15:00
Кількість переглядів: 651

  Держава, у якій права і свободи дітей не є захищеними належним чином, - ніби будинок без фундаменту, що в будь-який момент може впасти і зруйнуватися. Саме тому одним з основних та беззаперечних напрямів діяльності органів прокуратури є забезпечення ефективного розслідування кримінальних проваджень щодо неповнолітніх громадян та захисту їх прав, свобод і законних інтересів. День захисту дітей є гарною нагодою для того, щоб вкотре нагадати про обов’язки дорослих перед дітьми. Вкотре наголосити на тому, що за невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей дорослі можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності. Сьогодні варто подумати  про те, що ми щодня робимо та можемо зробити, аби створити безпечний світ для наших дітей, світ, в якому діти будуть захищені від усіх форм недбалого ставлення, жорстокості та експлуатації. Сьогодні, завтра і кожного дня ми повинні докладати максимум зусиль, щоб будувати правову державу, в якій кожна дитина може реалізувати свої права та отримати захист у випадку їх порушення, щоб наші найменші громадяни зростали в атмосфері миру, гідності, взаємоповаги, свободи та рівності.

  Прокуратурою постійно проводиться робота щодо запобігання правопорушенням у дитячому середовищі, як наслідок протягом поточного року на території населених пунктів Яремчанського міської ради не зафіксовано жодного злочину, вчиненого неповнолітніми.

  Разом із тим, в час літніх канікул на батьків покладається обов’язок проводити  профілактичні бесіди із дітьми щодо дотримання вимог закону та недопущення участі неповнолітніх у небезпечних іграх у соціальних мережах, підвищення рівня обізнаності дітей шкільного віку з правових питань, розвиток уміння самостійно робити висновки та аналізувати їх, формувати навички використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій, зорієнтувати дітей, куди і до кого звертатися при порушенні їхніх прав.

 

Начальник Яремчанського відділу

Надвірнянської місцевої прокуратури                                                  Федорчук В.Ю.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь