A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Надвірнянське управління ГУДПС інформує

Дата: 17.06.2020 13:16
Кількість переглядів: 549

До Надвірнянського управління подано 250 декларацій

Упродовж січня-травня у ході кампанії "Декларування 2020" 167 громадян Надвірнянського району та Яремчанської міської ради задекларували 12850 тис.гривень доходів за минулий рік. Про це повідомив начальник Надвірнянського управління Василь Гнатюк.

За результатами проведених підрахунків до місцевих бюджетів надійде 1212 тис.гривень податку на доходи фізичних осіб та 193 тисячі гривень військового збору.

За пять місяців поточного року 42 громадянами сплачено 250 тис.гривень ПДФО та 62,8 тис.гривень військового збору.

Також до Центрів обслуговування платників Надвірнянського управління звернулося 146 громадян, які подали документи з метою отримання податкової знижки на загальну суму 524,7 тисяч гривень. Здебільшого, до складу витрат громадяни відносили власне навчання або членів сім'ї.

Нагадуємо, що відповідно до змін внесених до Податкового кодексу України Законом від 17.03.2020 №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короно вірусної хвороби(COVID-19)», строки подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік для громадян, які зобов’язані подати декларацію та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність перенесено до  01.07.2020 року. Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2019 року, податкову декларацію можуть подати до 31.12.2020 року.

Фахівці податкової радять користуватися електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом (https://cabinet.tax.gov.ua).

 

 Посадовці Переріслянської ОТГ цікавились «земельними питаннями» в Надвірнянському управлінні

Фахівці Надвірнянського управління ГУ ДПС у Івано-Франківській області постійно проводять робочі зустрічі з посадовими особами сільських рад та ОТГ з питань нарахування місцевих податків.

Нещодавно начальник Надвірнянського управління ГУ ДПС Василь Гнатюк провів зустріч з заступником голови Переріслянської ОТГ Василем Гринчаком з питань, пов’язаних з нарахуванням земельного податку фізичним особам.

Серед питань, які обговорювались під час зустрічі, зокрема, сплата земельного податку та проведення звірки по землекористувачах – фізичних особах, що належать до Переріслянської ОТГ.

Всього землекористувачам ОТГ цьогоріч сформовано 3266 повідомлень-рішень щодо сплати земельного податку, які надійдуть адресатам до 1 липня. Його необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення-рішення. Нарахована сума земельного податку складає 215,6 тис.гривень Протягом пяти місяців ц.р. сума сплаченого громадянами земельного податку на території населеного пункту склала 14,5 тис. гривень.

Під час зустрічі були розглянуті питання щодо наповнення місцевого бюджету і пошук додаткових резервів збільшення доходів, зменшення кількості боржників та, відповідно, сум боргу, координації спільної роботи органів місцевого самоврядування та податківців в ході проведення деклараційної кампанії доходів громадян, отриманих у 2019 році та питання легалізації оплати праці та зайнятості населення.

 

У травні підприємства і підприємці Надвірнянського управління  зареєстрували 38 РРО

У Надвірнянському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області повідомили, що на 1 червня 2020 року суб’єкти підприємницької діяльності зареєстрували 103 реєстратори розрахункових операцій (РРО), 302 книги обліку розрахункових операцій та 133 розрахункові книжки.

Нагадаємо: у сфері застосування РРО впроваджуються ряд новацій. Вводяться в дію програмні РРО, до яких контролюючий орган забезпечує безкоштовні програмні рішення. Поряд з паперовими фіскальними звітними чеками, фіскальними звітами та денними звітами запроваджуються електронні аналоги. Чек для клієнтів формуватиметься у вигляді QR-коду, який надсилається на абонентський номер або електронну пошту.

Нові правила впроваджуються поетапно, і вже з 1 квітня 2021 року використання програмних РРО стане обов’язковим для всіх платників єдиного податку другої – четвертої груп.

У разі виникнення питань можна звернутися за роз’ясненнями до Центрів обслуговування платників Надвірнянської ДПІ та Яремчанської ДПІ з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, у п’ятницю з 9:00 до 16:45, перерва з 13:00 до 13:45.

 

Сплата податків та зборів до місцевих бюджетів Яремчанщини– майже 67 млн грн

До місцевих бюджетів Яремчанщини Надвірнянського управління протягом січня-травня 2020 року надійшло 67040 тис. грн. Ця сума на 727 тис грн більша за відповідний період минулого року. Зокрема, цьогоріч у травні доходи місцевих бюджетів Яремчанської міської ради склали 11,5 млн грн.

Левову частку надходжень складає податок на доходи фізичних осіб, від сплати якого за перші п’ять місяців поточного року місцеві скарбниці отримали понад 29 млн грн. Також серед лідерів надходжень – єдиний податок, його суб’єкти господарювання сплатили більше 10,5 млн грн та податок на землю – його в місцевих бюджетах краю понад 12,3 млн грн.

 

Платники податків Надвірнянщини спрямували до бюджетів майже 356 мільйонів

Упродовж п'яти місяців 2020 року від платників податків Надвірнянського району до бюджетів усіх рівнів надійшло 364,7 мільйона гривень. Про це проінформував начальник Надвірнянського управління Василь Гнатюк.

Так, до державного бюджету сплачено 236 мільйонів.

Місцевий бюджет отримав близько 128,6 мільйонів, що на 6,1 мільйона більше, ніж торік.

Крім того, підприємства і підприємці району спрямували понад 112 мільйонів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Держбюджет отримав від платників Надвірянського району понад 236 мільйонів гривень

Платники податків за пять місяців 2020 року спрямували до державного бюджету 236,1 мільйонів гривень податків і зборів.

Зокрема, до держбюджету надійшло 177,7 мільйона гривень рентної плати за користування надрами.

Платники податку на додану вартість перерахували 15,6 мільйона гривень ПДВ.

З доходів платників надійшло 28,9 мільйона гривень ПДФО.

Також державна казна отримала майже 7,5 мільйонів гривень військового збору. 

 

Власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Яремчанщини та Надвірнянщини понад чотири мільйони

Власники нерухомого майна за п'ять місяців поточного року спрямували до місцевих бюджетів Яремчанської міської ради та Надвірнянського району 4,3 мільйона гривень податку на нерухоме майно. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 3,1 мільйони, від фізичних –1,2 мільйони.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. Базою оподаткування податком є загальна площа нерухомості, в тому числі її часток. Ставки встановлюються за рішенням місцевих рад.

 

Роботодавці Яремчанщини та Надвірнянщини накопичили 10,9 мільйона гривень боргів з єдиного внеску

На початок червня поточного року підприємці і підприємства Надвірнянського управління мали заборгованість перед пенсійним і соціальними фондами у сумі 10,9 мільйона гривень. Зокрема, роботодавці Надвірнянщини своєчасно не перерахували 9,1 мільйона, Яремчанщини1,8 мільйона гривень.

Як повідомили у відділі по роботі з податковим боргом Надвірнянського управління, до підрозділів Державної виконавчої служби для примусового стягнення узгоджених вимог по ЄСВ з початку року направлено 285 вимог на суму 2,1 млн.грн. Станом на 1 червня 2020 року сформовано та направлено 986 вимог боржникам ЄСВ на суму 13,2 млн.грн. На даний час платники погасили заборгованість по ЄСВ на загальну суму 832,7 тисяч гривень.

З метою оперативного та повного погашення заборгованості суб’єктів господарювання з податків і зборів, фахівцями управління вживаються усі передбачені чинним законодавством заходи.

З метою упередження вжиття заходів примусового стягнення боргу з єдиного соціального внеску, спеціалісти податкової радять самостійно погасити недоїмку.

Отримати інформацію про стан розрахунків з єдиного внеску можна в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua) за наявності особистого електронного ключа або в Надвірнянському управлінні податкової служби області.

 

Послугами Центру обслуговування платників Надвірнянського управління скористалося більше 5 тисяч платників

Упродовж п”яти місяців 2020 року фахівці Надвірнянського управління надали 5224 адміністративні послуги.

Найбільш запитуваними сервісами були наступні:

– видача реєстраційного номера облікової картки платника (1910);

– видача довідок про доходи (1441);

– реєстрація платників єдиного податку (495);

– надання витягів з реєстру єдиного податку (387);

– реєстрація книг обліку розрахункових операцій (302);

– реєстрація книг обліку доходів і витрат платників єдиного податку (301);

– реєстрація розрахункових книжок (133)

– реєстрація реєстратора розрахункових операцій (103).

 

 «Спрощенці» Надвірнянщини спрямували до бюджетів понад 13 млн гривень єдиного податку

Як повідомив начальник Надвірнянського управління Василь Гнатюк у січні-травні 2020 року суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 13334 тис грн єдиного податку.

За звітний період фізичними особами сплачено 11,3 млн грн. зазначеного податку. Юридичними особами – платниками єдиного податку перераховано 2 млн гривень, 67 тис грн – сплачено сільгоспвиробниками.

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюють підприємцям сільські, селищні, міські ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь