A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Відбулося засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області

Дата: 26.06.2020 15:12
Кількість переглядів: 402

  26 червня 2020 року в Івано-Франківському обласному центрі зайнятості відбулося засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області, в якому взяли участь заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації-начальник управління праці Ярослава Ульванська, голова Івано-Франківської міської організації роботодавців Володимир Тихонський, заступник голови - виконавчий директор обласного об’єднання організацій роботодавців Василь Скригунець, начальник управління праці Івано-Франківської міської ради Наталія Дмитраш, голова обкому профспілки працівників держустанов Ніна Гушпіт, директор фірми «ЛІК» Василь Луців.

  У даному заході також взяли участь директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Людмила Сірко, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Оксана Пашківська та голова первинної профспілкової організації обласного центру зайнятості Ірина Ганчак.

  Одне із питань, яке було винесено на засідання – це ситуація щодо надання підприємствам малого та середнього бізнесу та фізичним особам-підприємцям допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

«Інформування кожного роботодавця та підприємця про можливість одержання допомоги по частковому безробіттю – це одне з основних завдань працівників служби зайнятості. Наші громадяни в даній ситуації повинні відчути підтримку держави та служби зайнятості. 1217 підприємств малого та середнього бізнесу та 3787 фізичних осіб-підприємців звернулися до Івано-Франківської обласної служби зайнятості та подали документи на отримання цієї допомоги. Робоча група Івано-Франківського обласного центру зайнятості станом на 25 червня 2020 року прийняла 1186 позитивних рішення і отримати компенсацію зарплати зможе 7760 найманих працівників. А також на даний час розглянуто та прийнято позитивних рішень для 3750 фізичних осіб-підприємців. Відповідно до укладених договорів вже профінансовано 33 млн. 583 тис. грн для виплати допомоги по частковому безробіттю», - зазначив В.Цимбалюк.

Також він поінформував про ситуацію щодо реєстрації в службі зайнятості в період карантину шукачів роботи.

  Про особливості надання послуг службою зайнятості особам з інвалідністю повідомила Л.Сірко. З початку 2020 року послуги служби зайнятості отримувала 1099 осіб з інвалідністю з числа безробітних, за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 160 осіб з інвалідністю, в тому числі 3 особи отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу, із них 1 особа – учасник АТО(ООС).

  Вона наголосила на тісній співпраці з громадською організацією «Слід», з якою та Івано-Франківським обласним об’єднанням організацій роботодавців, Радою роботодавців при Івано-Франківському обласному центрі зайнятості підписано меморандум про співпрацю. Для отримання особами з інвалідністю індивідуальних консультацій про послуги служби зайнятості, інформації про актуальні вакансії на ринку праці регіону, проходження професійного навчання або підвищення кваліфікації створено Telegram чат Івано-Франківської обласної служби зайнятості «ІФОЦЗ_ПОВІР У СЕБЕ».

  Підводячи підсумки засідання, члени координаційного комітету зауважили, що важливим залишається стимулювання роботодавців до збереження та створення нових робочих місць, а працевлаштування людей з інвалідністю, в т.ч. і на новостворені робочі місця, дає можливість даній категорії осіб ефективно реалізувати свої права як громадянина на працю. Також було запропоновано запровадити проведення моніторингу ринку праці для того, щоб знати реальну потребу роботодавців у фахівцях певних професій.

 

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь