A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Надвірнянська місцева прокуратура прозвітувала про стан законності на території населених пунктів Яремчанської міської ради за І півріччя 2020 року

Дата: 28.07.2020 12:02
Кількість переглядів: 695

  В липні поточного року Надвірнянською місцевою прокуратурою скеровано в органи влади інформацію про стан законності на території населених пунктів Яремчанської міської ради за І півріччя 2020 року.

  Так, Надвірнянською місцевою прокуратурою упродовж 2020 року вживались організаційно-практичні заходи щодо реального усунення порушень законів, поновлення прав громадян та інтересів держави, притягнення винних осіб до відповідальності, забезпечення відшкодування спричиненої шкоди.

 Ужиті заходи та підвищення рівня взаємодії з органами виконавчої влади, правоохоронними та контролюючими органами позитивно вплинуло на криміногенну ситуацію, стан законності та правопорядку в регіоні. 

 Так, протягом І півріччя 2020 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 149 кримінальних правопорушень (аналогічний період минулого року 149).

 Загалом у поточному році обліковано (без урахування закритих за реабілітуючими підставами) 80 кримінальних правопорушень проти 117 за аналогічний період минулого року. Рівень злочинності на 10 тис. населення складає 17,4 кримінальних правопорушень (проти 24 за аналогічний період минулого року).

 Слід зазначити, що спад злочинності відбувся за рахунок не тільки злочинів невеликої (з 53 до 40) та середньої (з 27 до 19) тяжкості, а й тяжких
(з 31 до 18) та особливо тяжких (з 6 до 3) злочинів.

 Не зареєстровано жодного вбивства та не обліковано жодного факту заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження.

 Не зареєстровано жодного випадку вчинення факту ДТП, що спричинило смерть потерпілого (аналогічно в минулому році). Однак, високою залишається  кількість облікованих фактів ДТП (по 6 в поточному та минулому роках).

 Відбувся спад правопорушень проти власності. Так, їх кількість зменшилась з 45 до 26 або на 42,2 %, при цьому не зареєстровано жодного факту розбою чи вимагання.

 Посилена робота правоохоронних органів щодо виявлення  кримінальних правопорушень у службовій сфері ( 9 проти 4 за аналогічний період минулого року), зокрема зловживання владою або службовим становищем ( 3 проти 2 за аналогічний період минулого року).

 Протягом 2020 року неповнолітніми кримінальні правопорушення не вчинялись (1 в 2019 році).

 Протягом 6 місяців 2020 року прокурорами здійснювався нагляд за додержанням законів під час досудового розслідування у формі процесуального керівництва у 370 кримінальних провадженнях, які розслідувались СВ Яремчанського ВП Надвірнянського ВП ГУНП в  Івано-Франківській області.

 Яремчанським відділом до суду скеровано 3 - корупційні провадження, 2 кримінальні провадження про злочини у земельній та 1 в бюджетній сферах.

 В минулому році судами адміністративні справи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією не закривались. Корупційними правопорушеннями збитки державним інтересам не заподіяні.

 У закінчених кримінальних провадженнях встановлено 627 тис. грн. збитків, з яких на досудовому розслідуванні відшкодовано 273 тис. грн., накладено арешт на майно на суму 2 288 тис. грн. У тому числі інтересам держави та територіальної громади установлено 400 тис. грн. збитків, відшкодовано 46 тис. грн., накладено арешт на майно на суму 2 280 тис. грн. При цьому, забезпечено відшкодування 100% завданої шкоди шляхом заявлення позовів в порядку цивільного судочинства.

 Протягом 6 місяців 2020 року не допущено порушень конституційних прав і свобод громадян під час здійснення оперативно-розшукової діяльності та проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

 Державними обвинувачами Яремчанського відділу Надвірнянської місцевої прокуратури у 2020 році взято участь у розгляді 25 кримінальних проваджень, за результатами розгляду яких судами постановлено 13 вироків та винесено 12 ухвал.

 Впродовж 6 місяців 2020 року Яремчанським відділом Надвірнянської місцевої прокуратури до суду заявлено 2 позовні заяви на захист інтересів держави з питань земельних відносин на загальну суму 1 093 тис. грн.

 На даний час, на розгляді в Яремчанському міському суді знаходиться 6 позовних заяв на загальну суму 4 901 тис. грн.

 

Начальник Яремчанського відділу

Надвірнянської місцевої прокуратури                              Володимир ФЕДОРЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь