A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Надвірнянське управління ГУДПС інформує

Дата: 12.08.2020 14:34
Кількість переглядів: 369

Майже 8 тис. адмінпослуг надали ЦОП Надвірнянського управління

У Надвірнянському управлінні повідомили, що за січень-липень 2020 року фахівці Центрів обслуговування платників надали 7769 адміністративні послуги.

Найбільш популярною є послуга з видачі реєстраційного номеру облікової картки платника податків та внесення відповідних даних до паспорта громадянина України. Нею скористались 3083 громадянин.

Попит мають і послуги з отримання довідки про суми і джерела виплачених доходів та утриманих податків – 1994; реєстрації книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платника єдиного податку – 410; реєстрації платників єдиного податку – 709; надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 582; видачі довідок про відсутність заборгованості з платежів – 142. Крім того, зареєстровано 435 книг обліку розрахункових операцій, 167 реєстраторів розрахункових операцій та 159 розрахункових книжок.

Податківці нагадують, що для отримання повного спектру адміністративних послуг платники податків можуть скористатися сервісом «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua).

 

Майже 505 млн грн податків надійшло до бюджетів усіх рівнів Надвірнянщини

Як повідомив начальник Надвірнянського управління ВасильГнатюк, за січень-липень 2020 року платники податків Надвірнянського району сплатили до бюджетів усіх рівнів 504,7 млн гривень.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 315,7 млн грн, до місцевих бюджетів – 189 млн гривень.

Основним джерелом наповнення доходів місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. З початку року його надходження склали 126,9 млн грн. Крім того, місцеві громади отримали 25,4 млн грн плати за землю та 17,9 млн грн єдиного податку.

 

Платники податків Яремчанщини забезпечили до бюджетів майже 190 мільйон гривень

За 7 місяців до державного бюджету спрямовано 95,1 мільйонів гривень податків і зборів, до місцевих скарбниць надійшло 94,4 мільйонів.

Крім того, упродовж січня-липня підприємства і підприємці спрямували до пенсійного і соціальних фондів 61,1 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як наголосив начальник Надвірнянського управління Василь Гнатюк, від своєчасного і повного надходження коштів залежить соціально-економічний розвиток територій.

 

«Спрощенці» Надвірнянського управління сплатили до місцевих бюджетів майже 30 млн грн єдиного податку

У Надвірнянському управлінні поінформували, що впродовж січня - липня 2020 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 29,7 млн грн єдиного податку. Це на 1,5 млн грн. більше в порівнянні з минулим роком.

Так, фізичні особи - підприємці сплатили 26,1 млн грн єдиного податку. Це на 2,7 млн грн більше, ніж минулого року. Юридичні особи,  які перебувають на спрощеній системі оподаткування, перерахували 3,5 млн грн єдиного податку. Сільгоспвиробники, які перебувають на четвертій групі єдиного податку, сплатили 96 тис гривень. Це на 22 тис грн більше, ніж надходження минулого року.

В управлінні нагадали: відповідно до Закону України від 30.03.2020 № 540-IX, починаючи з 2 квітня, для фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування збільшено ліміти отриманих доходів: для І групи – до 1 млн грн (було 300 тис. грн), для ІІ групи – до 5 млн грн (було 1,5 млн грн), для ІІІ групи – до 7 млн грн (було 5 млн грн).

 

На соціальне забезпечення підприємства і підприємці Надвірнянського району спрямували майже 165 мільйонів

За перше півріччя суб'єкти господарювання Надвірнянщини сплатили майже 164,9 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема, у червні на соціальне забезпечення підприємства і підприємці району спрямували 21,1 мільйона.

Згідно із законами України від 04 жовтня 2019 року № 190-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (із змінами) та від 13 квітня 2020 року № 559-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» з 01.01.2021 запроваджується єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок). Рахунок буде застосовуватися за бажанням платників.

 

Власники нерухомості Яремчанщини сплатили до місцевих бюджетів майже 6 млн гривень

У Надвірнянському управлінні розповіли, що платниками податків Яремчанської міської ради за сім місяців поточного року перераховано 5,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Зокрема, власники нерухомості - юридичні особи сплатили 3 млн грн, фізичні особи 2,9 млн грн цього податку.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх часток.

 

Місцеві скарбниці Надвірнянщини отримали 189 мільйонів гривень

Як повідомив начальник Надвірнянського управління Василь Гнатюк, за 7 місяців поточного року платники податків Надвірнянського району спрямували до місцевих скарбниць 189 мільйонів гривень.

Понад 67 відсотків доходів бюджетів забезпечили надходження податку на доходи фізичних осіб – з початку року від роботодавців і громадян надійшло 126,9 мільйони, що на 4,5 мільйони більше, ніж торік.

Серед найбільших платежів – плата за землю, якої за сім місяців перераховано понад 25,4 мільйони, зокрема, від СГД-юридичних осіб громади отримали 22,9 мільйона, від фізичних осіб – 2,5 мільйони.

Підприємці, компанії та сільгоспвиробники, які застосовують спрощену систему оподаткування, перерахували 17,9  мільйони гривень єдиного податку.

Крім того, підприємства, установи та приватні підприємці спрямували 10,5 млн. гривень рентної плати за користування надрами, 2,8 млн. гривень акцизного з реалізації підакцизної продукціїї з алкогольних та тютюнових виробів, 2,5 млн. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь