A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Фінансові результати діяльності великих та середніх підприємств та стан взаєморозрахунків на 31 червня 2020 року

Дата: 28.08.2020 11:37
Кількість переглядів: 476

  Головне управління статистики інформує. Великими та середніми підприємствами області, які підлягали обстеженню, у січні–червні 2020 року отримано  негативний  фінансовий  результат  діяльності  до  оподаткування в загальній сумі 3190,7 млн.грн збитку.

  Збиткове сальдо фінансового результату до оподаткування сформовано, в основному, за рахунок нерентабельної діяльності підприємств промисловості (2835,2 млн.грн збитку), зокрема підприємств переробної промисловості (2907,7 млн.грн). Збитково спрацювали підприємства транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності (75,2 млн.грн збитку), сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (21,4 млн.грн), сфери оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (14,3 млн.грн).

  Позитивне сальдо фінансового результату до оподаткування отримано будівельними організаціями (5,3 млн.грн прибутку).

  Частка збиткових підприємств у січні–червні 2020 року склала 42%, ними допущено збиток у сумі 4361,6 млн.грн. Прибутковими підприємствами, частка яких склала 58%, отримано 1170,9 млн.грн прибутку.

  Рівень рентабельності операційної діяльності великих та середніх підприємств області у І півріччі 2020 року склав 4,3%, водночас діяльність цих підприємств в цілому була нерентабельною; рівень збитковості склав 12,9%.

  Станом на 31 червня 2020 року загальні обсяги дебіторської та кредиторської заборгованості великих та середніх підприємств області, які підлягали обстеженню, склали 34,4 та 12,6 млрд.грн відповідно.

  За видами економічної діяльності основна частина заборгованості припадала на підприємства промисловості – 59,6% дебіторської та 53,2% кредиторської; оптової та роздрібної торгівлі, ремонту  автотранспортних засобів і мотоциклів – 28,6% та 19,8%, транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності – 8,1% та 15,1% відповідно. У структурі дебіторської заборгованості 24,1% займають неоплачені покупцями борги за відправлені товари, проведені роботи та надані послуги, кредиторської – 71,7% складають борги підприємств за отримані від постачальників матеріали та сировинні ресурси.

   

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2020

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики

в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь