A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Зовнішня торгівля міст обласного значення та районів області товарами у січні–червні 2020 року

Дата: 28.08.2020 11:38
Кількість переглядів: 395

  Головне управління статистики в області інформує. Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області   у   січні–червні   2020р.   становили   340,9 млн.дол.   США,  імпорту  (з урахуванням поставок до області газу природного) – 265,2 млн.дол. США. Порівняно з січнем–червнем 2019р. обсяги експорту зменшилися на 22,7%, імпорту – на  27,5%.  Позитивне  сальдо  зовнішньої  торгівлі  товарами  склало 75,7 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,29.

         Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти із 103 країн світу.

Серед міст та районів області найбільша частка експорту товарів належала суб’єктам м.Калуша (46,8% загальнообласних обсягів) та обласного центру (29,6%). Вагомими були обсяги експорту з Тисменицького (7,6%), Рожнятівського (3,6%), Долинського (3,1%), Рогатинського (1,6%), Надвірнянського (1,1%) районів та м.Коломиї (1,4%). Питома вага решти міст обласного значення та районів області склала від 1% у Городенківському районі та 0,9% у м.Болехові до 0,2% у м.Яремче, 0,1% у Богородчанському та 0,04% у Тлумацькому районах.

  При загальнообласному скороченні обсягів експорту товарів у порівнянні з січнем–червнем 2019р., суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності Городенківського району у 1,5 раза збільшили обсяги відвантажень за межі країни (насамперед продуктів рослинного походження), Коломийського (продуктів рослинного походження, деревини і виробів з деревини, текстильних матеріалів та текстильних виробів) – на 36,%, Богородчанського (в основному деревини і виробів з деревини) – на 13,3%, Калуського (готових харчових продуктів) – на 3,5%.

  У решті міст обласного значення і районах відбулося зменшення відвантажень товарів за межі країни. Зокрема, у 5,1 раза зменшився експорт товарів суб’єктами Тлумацького району (насамперед продуктів рослинного походження, деревини і виробів з деревини), у 2,4 раза – Рогатинського (продуктів рослинного походження), на 27,3% – м.Яремче (деревини та виробів з деревини), на 26,9% – м.Коломиї (деревини та виробів з деревини, текстильних матеріалів та текстильних виробів). Майже на чверть зменшили обсяги експорту суб’єкти Долинського району, міст Калуша, Болехова, Івано-Франківська; на 18,7% – Верховинського, по 14% – Галицького, Рожнятівського, понад 10% – Надвірнянського, на 7,8% – Тисменицького районів.

  Найбільші обсяги надходжень з-за меж країни отримали суб’єкти господарювання міст Калуша (42,4% загальнообласних обсягів), Івано-Франківська (36,3%) та Тисменицького району (7,5%). Частка загальнообласних обсягів імпорту суб’єктів Долинського району склала 1,8%, Калуського району та м.Коломиї – по 1,6%, Рожнятівського, Рогатинського, Снятинського, Надвірнянського районів та м.Яремче – в межех 1,4%–1,1%. Питома вага надходжень  до  решти  міст  обласного  значення  та  районів  становила  менше,  ніж  0,7%.

  У порівнянні з січнем–червнем 2019р. зросли обсяги імпорту товарів, які отримали з-за меж країни суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності Галицького району (в 1,8 раза) (машин, обладнання та механізмів, електротехнічного  обладнання,  мiнеральних  продуктів),  м.Яремче  (на  6,8%) (за  рахунок  засобів  наземного  транспорту,  крім  залізничного).  У  решті  міст та районів  області  відбулося  скорочення  імпортних  надходжень.  Зокрема, у 3,5 раза зменшилися обсяги імпорту товарів суб’єктами Верховинського (насамперед засобів наземного транспорту, крім залізничного), у 2,1 раза – Рожнятівського (паперу та картону, засобів наземного  транспорту, крім залізничного), у 1,7 – 1,6 раза – Богородчанського (електричних машин, засобів наземного транспорту, крім залізничного), Тлумацького (машин, обладнання та механізмів, електротехнічного обладнання, засобів наземного транспорту, крім залізничного), Коломийського (в основному засобів  наземного транспорту, крім залізничного) районів, у 3,1 раза – м.Болехова (шкур необроблених, шкір вичинених, засобів наземного транспорту, крім залізничного), у 1,6–1,5 раза – міст Коломиї (пластмаси, полімерних матеріалів, текстильних матеріали та текстильних виробів) та Калуша (мiнеральних продуктів,  продукції  хімічної  та  пов'язаних  з  нею  галузей  промисловостi). У суб’єктів господарювання Коломийського, Тисменицького районів обсяги імпортних надходжень у порівнянні з січнем–червнем минулого року зменшились більше, ніж на третину у кожному, м.Івано-Франківська та Рогатинського районів – на 15,9% та 15,4% відповідно. Менше ніж на 10% зменшилися обсяги імпортних надхожень у Долинський та  Косівський райони; несуттєві зменшення – у Городенківському та Снятинському районах.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2020

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь