Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Надання адміністративних послуг Центром обслуговування платників Яремчанської ДПІ

Дата: 09.10.2020 10:46
Кількість переглядів: 437

  Центром обслуговування платників Яремчанської ДПІ протягом поточного року видано 506 довідок про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

  Відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, отримали понад 500  платників.

  Стати платником єдиного податку виявили бажання 242 суб’єкта підприємницької діяльності, 170 платників  отримали витяг з реєстру платників єдиного податку, також було здійснено  реєстрацію 122  книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платників єдиного податку.

  Реєстрацію книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок в електронній формі здійснило 189 суб’єктів підприємницької діяльності та зареєстровано 94 реєстратори розрахункових операцій.

  Крім того, в приміщенні ЦОПу  Яремчанської ДПІ розміщенні інформаційні та тематичні стенди з питань застосування податкового законодавства, перелік адміністративних послуг, також працівники управління надають усні консультації та роз’яснення з питань податкового законодавства.

 

За 9 місяців 2020 року у Центрі обслуговування платників Надвірнянської ДПІ надали майже 8 тисяч адміністративних послуг

  Зокрема, 47,8 відсотків, наданих послуг, а це 3782 послуг складають видані картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

  Майже 21,9 відсотків (1729 послуг) це видані відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

  Також за цей період зареєстровано та видано 370 книг обліку розрахункових операцій та 354 книги обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку. Здійснено реєстрацію 610 платників єдиного податку, видано 567 витягів з реєстру платників єдиного податку та 166 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами ДПС, зареєстровано 113 реєстраторів розрахункових операцій, тощо.

  Податківці, звертають увагу на користування електронними сервіси ДПС та Електронним кабінетом (https://cabinet.tax.gov.ua). Зокрема використовувати Електронний кабінет для подання податкової звітності та для листування.

 

До місцевих бюджетів Надвірнянщини сплачено понад 294 мільйони гривень

  Впродовж  січня – вересня 2020 року  платники  Надвірнянської ДПІ   перерахували до  місцевих бюджетів  294474 тис. грн. податків та зборів. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 48303 тис. гривень.

Найбільшу питому вагу в надходженнях склали: податок на доходи фізичних осіб – 211103 тис. грн., що на 54389 тис.грн більше минулорічного,   плата за землю  – 34333 тис. грн., що на 2438 тис. грн..перевищує надходження минулого року та єдиний податок –22164 тис. грн., що на 434 тис. грн. більше січня-вересня 2019 року.

  Звертаємо увагу, що Законом України від 16.01.2020 № 466-IХ  внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема в частині місцевих податків. Змін зазнала ст. 12 Кодексу, якою визначаються повноваження сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, щодо податків та зборів.  Змінюються строки прийняття та оприлюднення органами місцевого самоврядування рішень про ставки місцевих податків, а також інформування контролюючих органів про прийняті рішення.

      

Від платників Надвірнянщини до державної казни надійшло понад 417 млн. гривень

  З початку 2020 року суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в Надвірнянській ДПІ перерахували до державного бюджету  417471 тис.грн. податків та зборів, з них у вересні –  52548 тис. гривень.

  Левову частку  в надходженнях склали: рентна плата за користування надрами – 287727 тис.грн., податок на доходи фізичних осіб – 71008 тис. грн.,  податок на додану вартість – 33919 тис. грн.. та  військовий збір13761 тис. гривень.

  Нагадуємо, що Законом України від 16.01.2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»   п. 57.1  Кодексу доповнено абзацом тринадцятим, відповідно до якого, якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

 

Для підтримки української армії платники Надвірнянщини сплатили майже 14 мільйонів гривень військового збору

  Протягом січня-вересня 2020 року на допомогу українській армії платники Надвірнянщини перерахували 13,8 мільйона гривень військового збору. За вересень поточного року надходження по військовому збору склали 1,8 мільйона гривень.

 Військовий збір це податок, який було введено на фінансування потреб Збройних сил України.

  Нагадаємо, військовий збір утримується за ставкою 1,5% з суми доходу, що є об`єктом оподаткування відповідно до статті 163 Податкового кодексу України, нарахованого (виплаченого, наданого) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду, без будь яких вирахувань.

 

Понад 22 мільйони гривень єдиного податку сплачено «спрощенцями» Надвірнянщини

  З початку 2020 року «спрощенцями» Надвірнянщини перераховано до місцевих бюджетів 22164 тис. грн. єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 434 тис. грн. 

  Зокрема, від суб’єктів господарювання - фізичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, надійшло 18913 тис. грн. єдиного податку, від юридичних осіб – 3141 тис. грн.  та від сільгоспвиробників – 110 тис. гривень.

Нагадуємо про зміни для платників єдиного податку, передбачені Законом України від 16.01.2020 № 466-IХ, а саме:

- зменшується з 15-ти до 10-ти днів строк, до закінчення якого платник єдиного податку третьої групи зі ставкою 5% може подати заяву про зміну ставки цього податку на 3% + 20% ПДВ;

- обмежується поширення пільги у вигляді земельного податку на платників єдиного податку 1-3 груп при наданні нерухомого майна в оренду;

- встановлюється, що анулювання реєстрації єдиного податку можливе у разі наявності податкового боргу, який перевищує 1020 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь