A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

За січень-вересень 2020 року до бюджетів всіх рівнів платниками податків Яремчанщини сплачено майже 282 млн. гривень податків .

Дата: 22.10.2020 11:35
Кількість переглядів: 428

За січень-вересень 2020 року до бюджетів всіх рівнів платниками податків Яремчанщини сплачено майже 282 млн. гривень податків .

З них до Державного бюджету надійшло 158 275 тис грн, до місцевих бюджетів – майже 123358 тис гривень. 

Основними платежами, які забезпечили надходження до державної скарбниці є: податок на додану вартість, якого сплачено 93516 тис грн, що на 64466 тис грн більше минулорічних надходжень, податок на прибуток підприємств – надійшло 21360 тис грн, що на 19238 тис. грн. грн перевищує надходження січня-вересня 2019 рок та податок на доходи фізичних осіб 17464 тис гривень.

Також за 9 місяців 2020 року суб’єкти господарювання сплатили 5168 тис.грн. військового збору та 18014 тис грн рентної плати за користування надрами,

До місцевих бюджетів за вказаний період надійшло 123358 тис грн. З них : 51550тис. грн.  податок з доходу фізичних осіб,  30315 тис. грн. земельного податку, 13822 тис.грн. єдиного податку, 13822 тис.грн. єдиного податку, 8751 тис. грн. акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів,  та  8279 тис. грн – надходження податку на нерухоме майно.

До Пенсійного фонду платники податків Яремчанщини сплатили 78862 тис.  гривень.

 

Протягом дев`яти місяців поточного року для підтримки української армії платники податків Яремчанської міської ради сплатили до державного бюджету понад 5 мільйонів гривень військового збору

Протягом дев’яти місяців 2020 року платники податків Яремчанщини для підтримки української армії сплатили до Державного бюджету України 58168 тис. гривень військового збору. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року такі надходження збільшились на 68 тис. гривень.

У вересні 2020р. до державного бюджету від платників податків   надійшло 625 тис. гривень військового збору. Це на 94 тис. гривень більше, ніж у вересні торік.

 

Від реалізації підакцизних товарів територіальні громади Яремчанщини отримали майже 9 мільйонів гривень

Трохи більше 245 тисяч гривень акцизного податку перерахували до державного бюджету суб’єкти господарювання Яремчанської міської ради у січні-вересні 2020 року.

До місцевих бюджетів упродовж дев`яти місяців цього року надійшло 8751 тисяч гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Нагадаємо, що відповідно до норм Бюджетного кодексу акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зараховується до міських, селищних, сільських бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Ставка цього податку визначена в розмірі 5 відсотків із кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу. Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць. Отож, сплачується платіж упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації. 

 

Щомісяця платники Яремчанщини з власних доходів сплачують в середньому майже 8 мільйонів гривень ПДФО

Завдяки офіційній зарплаті та іншим легальним доходам платників Яремчанської міської ради до бюджету протягом січня-вересня 2020 року сплачено 69014 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Таким чином, щомісяця бюджети всіх рівнів Яремчанщини в середньому щомісяця бюджети всіх рівнів отримують 7668 тисяч гривень ПДФО.

Із загальної суми сплаченого ПДФО до держбюджету надійшло 17464 тисяч гривень, 51550 тисяч – це доходи місцевих бюджетів.

Незважаючи на пандемію коронавірусу відмічається позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб. З початку року – це плюс 495 тисяч гривень сплаченого ПДФО до показників минулого року.

Кожен, хто працює легально, щомісяця робить власний фінансовий внесок у добробут держави, громади та безпеку  країни. У час, коли країна потребує коштів для виконання вкрай актуальних соціально-економічних програм та фінансування заходів з обороноздатності, лише легальна праця не лише наповнює бюджет, а й гарантує офіційно прийнятому на роботу працівнику соціальні виплати у складних життєвих ситуаціях, при виході на пенсію.

 

Бізнес Яремчанщини сплатив майже 14 млн грн єдиного податку

Упродовж січня-вересня 2020 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Яремчанської міської ради 13822 тис. грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 299 тис. гривень.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. Цьогоріч вони спрямували до бюджетів місцевих громад 12388 тис грн єдиного податку, що на 887 тис. грн більше, ніж торік.

Юридичні особи-спрощенці перерахували за цей період 1434 тис. грн єдиного податку.

Фахівці Яремчанської ДПІ звертають увагу, що Законом України від 16 січня 2020 року №466 – ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до п. 177.11 ст. 177 (діє з 23.05.2020 року), а саме:

Фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду.

Отже, подавати таку податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно протягом 20 календарних днів після закінчення місяця, у якому відбулося таке припинення (було - протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності).

 

Понад 282 млн грн ПДФО сплатили до бюджету платники Надвірнянщини

За січень - вересень поточного року платники Надвірнянщини сплатили до бюджету майже 282110 тис гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб на 72180 тис гривень.

До державного бюджету платниками сплачено 71008 тис грн ПДФО, що на 17792 тис.грн. більше минулорічного, а до місцевих  бюджетів сплачено  211103 тис грн,  що на 54389 тис грн більше ніж  у відповідному періоді минулого року. 

Основними чинниками, які впливають на зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб є збільшення рівня мінімальної заробітної плати та  проведення зустрічей, індивідуальної роз’яснювальна роботи з роботодавцями,  стосовно дотримання норм трудового законодавства та недопущення виплат заробітної плати у розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень.

За наслідками співбесіди з суб’єктами господарювання 19 фізичних осіб-підприємців донарахували єдиний соціальний внесок до мінімальної заробітної плати. До  бюджету додатково надійшло податку на доходи фізичних 13,9 тис. грн та  15,1 тис. грн  єдиного внеску.

 

Надходження єдиного внеску до бюджету становить понад 212 млн гривень

За січень - вересень 2020 року від платників податків Надвірнянщини надійшло до бюджету 212165 тис.гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі  за вересень місяць  поточного року – 24728 тис.гривень.

Податківці Надвірнянщини наголошують, що відповідно до ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями, єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Внесок, нарахований за календарний квартал, сплачується до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом. За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на платників, які допустили зазначене порушення, накладається штраф та на суму недоїмки нараховується пеня.

Нагадуємо, що Законом України № 533 від 17.03.2020 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»тимчасово за періоди з 1 березня по 31 травня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю. Разом з тим, такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за періоди з 1 березня по 31 травня 2020 року в розмірах та порядку, визначених цим Законом. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб цим Законом.

Також Законом звільнено фізичних осіб-підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, від сплати ЄСВ за себе з 1 березня по 31 травня 2020 року та продовжено строк незастосування штрафних санкцій за порушення сплати ЄСВ та несвоєчасне подання звітності з ЄСВ з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь