A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

У Центрі обслуговування платників Яремчанської ДПІ надано понад 2 тисячі безоплатних адміністративних послуг

Дата: 26.11.2020 13:46
Кількість переглядів: 337

Впродовж січня-жовтня поточного року в Центрі обслуговування платників громадянам та представникам бізнесу надано 2185 адміністративні послуги.

Найбільша їх частина, а саме це видача 639 картки платника податків та внесення до паспорта громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Також, надання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків – 515.

Крім цього, надано 274 витяги з платника єдиного податку 242 платників зареєструвавлись платниками єдиного податку,проведено реєстрацію 189 книг обліку розрахункових операцій, 101 реєстратор розрахункових операцій та 65 розрахункових книжок.

 

За січень-вересень 2020 року до бюджетів всіх рівнів платниками податків Яремчанщини сплачено майже 282 млн. гривень податків .

З них до Державного бюджету надійшло 158 275 тис грн, до місцевих бюджетів – майже 123358 тис гривень. 

Основними платежами, які забезпечили надходження до державної скарбниці є: податок на додану вартість, якого сплачено 93516 тис грн, що на 64466 тис грн більше минулорічних надходжень, податок на прибуток підприємств – надійшло 21360 тис грн, що на 19238 тис. грн. грн перевищує надходження січня-вересня 2019 рок та податок на доходи фізичних осіб 17464 тис гривень.

Також за 9 місяців 2020 року суб’єкти господарювання сплатили 5168 тис.грн. військового збору та 18014 тис грн рентної плати за користування надрами,

До місцевих бюджетів за вказаний період надійшло 123358 тис грн. З них : 51550тис. грн.  податок з доходу фізичних осіб,  30315 тис. грн. земельного податку, 13822 тис.грн. єдиного податку, 13822 тис.грн. єдиного податку, 8751 тис. грн. акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів,  та  8279 тис. грн – надходження податку на нерухоме майно.

До Пенсійного фонду платники податків Яремчанщини сплатили 78862 тис.  гривень.

 

Протягом дев`яти місяців поточного року для підтримки української армії платники податків Яремчанської міської ради сплатили до державного бюджету понад 5 мільйонів гривень військового збору

Протягом дев’яти місяців 2020 року платники податків Яремчанщини для підтримки української армії сплатили до Державного бюджету України 58168 тис. гривень військового збору. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року такі надходження збільшились на 68 тис. гривень.

У вересні 2020р. до державного бюджету від платників податків   надійшло 625 тис. гривень військового збору. Це на 94 тис. гривень більше, ніж у вересні торік.

 

Від реалізації підакцизних товарів територіальні громади Яремчанщини отримали майже 9 мільйонів гривень

Трохи більше 245 тисяч гривень акцизного податку перерахували до державного бюджету суб’єкти господарювання Яремчанської міської ради у січні-вересні 2020 року.

До місцевих бюджетів упродовж дев`яти місяців цього року надійшло 8751 тисяч гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Нагадаємо, що відповідно до норм Бюджетного кодексу акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зараховується до міських, селищних, сільських бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Ставка цього податку визначена в розмірі 5 відсотків із кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу. Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць. Отож, сплачується платіж упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації. 

 

Щомісяця платники Яремчанщини з власних доходів сплачують в середньому майже 8 мільйонів гривень ПДФО

Завдяки офіційній зарплаті та іншим легальним доходам платників Яремчанської міської ради до бюджету протягом січня-вересня 2020 року сплачено 69014 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Таким чином, щомісяця бюджети всіх рівнів Яремчанщини в середньому щомісяця бюджети всіх рівнів отримують 7668 тисяч гривень ПДФО.

Із загальної суми сплаченого ПДФО до держбюджету надійшло 17464 тисяч гривень, 51550 тисяч – це доходи місцевих бюджетів.

Незважаючи на пандемію коронавірусу відмічається позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб. З початку року – це плюс 495 тисяч гривень сплаченого ПДФО до показників минулого року.

Кожен, хто працює легально, щомісяця робить власний фінансовий внесок у добробут держави, громади та безпеку  країни. У час, коли країна потребує коштів для виконання вкрай актуальних соціально-економічних програм та фінансування заходів з обороноздатності, лише легальна праця не лише наповнює бюджет, а й гарантує офіційно прийнятому на роботу працівнику соціальні виплати у складних життєвих ситуаціях, при виході на пенсію.

 

Бізнес Яремчанщини сплатив майже 14 млн грн єдиного податку

Упродовж січня-вересня 2020 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Яремчанської міської ради 13822 тис. грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 299 тис. гривень.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. Цьогоріч вони спрямували до бюджетів місцевих громад 12388 тис грн єдиного податку, що на 887 тис. грн більше, ніж торік.

Юридичні особи-спрощенці перерахували за цей період 1434 тис. грн єдиного податку.

Фахівці Яремчанської ДПІ звертають увагу, що Законом України від 16 січня 2020 року №466 – ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до п. 177.11 ст. 177 (діє з 23.05.2020 року), а саме:

Фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду.

Отже, подавати таку податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно протягом 20 календарних днів після закінчення місяця, у якому відбулося таке припинення (було - протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь