A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Інвестиційне забезпечення економіки області  у січні–вересні 2020 року1

Дата: 01.12.2020 14:46
Кількість переглядів: 412

Головне управління статистики інформує. У січні–вересні 2020р. підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 3208,5 млн.грн капітальних інвестицій, що на 48,1% менше від обсягу відповідного періоду 2019р. У розрахунку на одну особу населення обсяг капітальних інвестицій склав 2345,5 грн.

Основним джерелом фінансування капітальних інвестицій виступають власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 55% загального обсягу, та  кошти населення на будівництво житла  – 16,6%. Частка інвестицій, профінансованих з державного та місцевих бюджетів, становила  21,6%.

Основну частку капітальних інвестицій (96,9% загального обсягу) вкладено у матеріальні активи, зокрема у інженерні споруди спрямовано  24,3% усіх вкладень, будівлі житлові – 21,2%, на придбання машин, обладнання, інвентарю – 20,6%, у будівлі нежитлові – 14,1%, на придбання транспортних засобів – 12,8%. Частка нематеріальних активів у загальному обсязі інвестицій склала 3,1%.

Найбільшу частку капітальних інвестицій спрямовано у розвиток підприємств промислової діяльності (34,9% загального обсягу капітальних інвестицій або 1121,2 млн.грн), зокрема  найбільше вкладено у підприємства                з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, хімічних речовин  і хімічної продукції,  якими освоєно  15% загальнообласного обсягу.

Вагомою була частка капітальних інвестицій, освоєних підприємствами  будівельної  діяльності (20,2% загальнообласного обсягу), закладами державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (17,2%), підприємствами сільського, лісового та рибного господарства (7,8%), організаціями, що здійснюють операції з нерухомим майном (6,3%).

На будівництві житла у січні–вересні 2020р. освоєно  680,4 млн.грн,             що у 2,2 раза менше порівняно з січнем–вереснем 2019 року. Населенням                       у будівництво житла  інвестовано 78,4% цих коштів.

 
  Фото без опису

 

1 Дані попередні та можуть бути переглянуті.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2020

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь