A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

До Дня працівників статистики

Дата: 03.12.2020 14:22
Кількість переглядів: 468

Одним із стратегічних напрямів роботи  органів державної статистики  є задоволення сучасних потреб суспільства в об’єктивній, достовірній та неупередженій статистичній інформації, яка відповідає основним принципам, схваленим Генеральною Асамблеєю ООН, та Кодексом норм європейської статистики.

З цією метою проводиться широкомасштабна робота щодо постійного удосконалення організації статистичного виробництва, яке передбачає здійснення процесів збирання, обробки, аналізу та поширення статистичної інформації, зокрема впровадження сучасних методів подання  респондентами статистичної звітності, здійснення модернізації автоматизованої системи обробки статистичної інформації, вивчення поточних та потенційних потреб широкого кола користувачів статистичної інформації, покращання способів представлення статистичної інформації.

З  метою задоволення потреб користувачів за 9 місяців поточного року фахівцями Головного управління статистики  підготовлено значну кількість аналітичних матеріалів, зокрема 479 статистичних бюлетенів, 115 експрес-випусків, 34 статистичні збірники, 40 статистичних оглядів, 38 публікацій у форматі інформаційної графіки тощо. Підготовку цих статистичних продуктів здійснено за результатом опрацювання 192,6 тис. первинних звітів, поданих респондентами.

Попит у суспільства та громадськості на статистичну інформацію,  підготовлену фахівцями Головного управління статистики, є високим, про що свідчить кількість публікацій у засобах масової інформації. Так, за січень–вересень 2020 року у засобах масової інформації оприлюднено                                        236 повідомлень про соціально-економічне становище області, міст та районів, 4,4 тис. інформаційних матеріалів; на радіо та телебаченні фахівцями Головного управління статистики озвучено 91 публікацію; зафіксовано близько 80 тис. відвідувань офіційного вебсайту Головного управління статистики.

Розбудова цифрової економіки визнана пріоритетом розвитку країни, що вимагає від статистичних служб використання нових джерел даних і технологій. Для зручності подання звітності та економії витрат часу для респондентів успішно запроваджено роботу сервісу електронного                 звітування – безкоштовного програмного забезпечення «Кабінет респондента». Наразі до органів статистики області в електронному вигляді надходить понад 86% звітів.

Стратегічні задачі, які постають сьогодні перед органами державної статистики, вимагають значних зусиль, високого професіоналізму, креативності.  Колектив Головного управління статистики – це команда висококваліфікованих, відповідальних та компетентних фахівців, які здатні вирішити найскладніші питання та успішно виконати поставлені завдання.

Напередодні  свята вітаємо всіх працівників і ветеранів статистики та висловлюємо свою шану й подяку за відданість справі. Бажаємо всім міцного здоров'я, щастя, миру, злагоди, невичерпних життєвих сил, творчого натхнення і нових здобутків в ім’я України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь