A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Відбулося урочисте відкриття нового корпусу Яремчанської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів

Дата: 18.12.2020 18:31
Кількість переглядів: 1021

     Сьогодні відбулося урочисте відкриття нового корпусу Яремчанської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів (далі - школи), на якому були присутні заступник голови Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук, заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Євгеній Фербей, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, міський голова Андрій Мироняк, керуючий справами Яремчанського міськвиконкому Василь Озорович, начальник управління освіти міськвиконкому Іван Онутчак, директор школи Іван Холошнюк,  керівництво Яремчанської міської ради сьомого скликання: Василь Онутчак, Тарас Клим’юк,  Олександр Шимко, вчителі школи.

    Існуюче приміщення школи, введене в дію у 1963 році, може забезпечити сьогодні навчальними приміщеннями 14 класів (потужність з розрахунку 30 учнів у класі: 14*30=420 учнів), тоді як кількість класів у 2019/20 н.р.– 26, кількість учнів у школі - 618. У зв’язку з цим вже понад 20 років учні 1-4-их класів навчаються у пристосованих приміщеннях дошкільного навчального закладу «Гірський струмочок».

    Зважаючи на зазначені вище обставини, у 2005 році міською владою м. Яремче було прийнято рішення про добудову існуючого приміщення школи. Робочий проєкт на реконструкцію з добудовою Яремчанської ЗОШ №1 І-ІІІст. розроблено згідно рішення міськвиконкому №90 від 20.09.2005 року та архітектурно-планувального завдання, виданого відділом архітектури і містобудування Яремчанського МВК №90-06 від  16.11.2006 року.

    Згідно робочого проєкту в основу архітектурно-планувального рішення будівлі школи запроєктовано функціональне зонування приміщень з урахуванням: блок №1 (реконструкція діючої споруди навчального приміщення для учнів молодших класів),  блок №2 (прибудова-їдальня з актовим залом). блок №3 (прибудова навчальних приміщень для учнів старших класів).

  Будівництво розпочато  у 2008 році. Фінансування відбувалося з різних джерел, зокрема: місцевого, обласного, державного бюджетів та програм різного рівня.

   Привітав гостей та громаду з святом – відкриттям школи міський голова Андрій Мироняк. Подякував всім причетним до відкриття, перш за все депутату обласної ради, заступнику обласної ради – Миколі Палійчуку, міському голові 7-го скликання Василю Онутчаку. 

   Микола Палійчук розповідає, що ще в  2005 році місто прийняло рішення будувати школу за свої кошти.  Так протягом 2007-2008 років місто збудувало стіни, накрили будівлю. Однак,  через інфляцію та відсутність коштів для завершення будівництва, місто звернулося за допомогою до області. Починаючи з 2015 року фінансування було відновлено і щороку певні кошти виділялися на внутрішні роботи. «І сьогодні ми маємо приємну подію – відкриваємо новий корпусу школи. Дуже гарно, класно, якісно, продумано», - підкреслив  заступник голови обласної ради.

    Також  проєкт «Реконструкція з  добудовою Яремчанської ЗОШ №1 I-III ступенів Івано - Франківської області»  фінансувався за рахунок коштів державного фонду  регіонального розвитку. Залучені кошти від  ДФРР  були спрямовані на завершення  робіт із будівництва  школи  з метою створення належних умов для здобуття якісної загальної середньої освіти та всестороннього розвитку учнів.

   Частина робіт велася у рамках виконання  президентської програми «Велике будівництво», яка передбачає будівництво та капітальнии? ремонт шкіл, дитячих садочків та стадіонів по всіи? краі?ні. Заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Євгеній Фербей зазначив, завдяки проєкту «Велике будівництво» саме в цьому році було акумульовано найбільшу суму коштів, що дало можливість завершити будівництво і дати можливість дітям з нового року вчитися в якісних умовах.

      Директор школи Іван Холошнюк на урочистому відкритті розгорнув прапор держави, на якому залишили свої побажання різні бригади будівельників, представники влади, всі хто долучався до добудови. «Завдяки системному фінансування з різних джерел добудова була доведена до логічного завершення»  – акцентував директор школи.

    Директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович зазначив, що це не тільки нова школа, бо відбувся ремонт, а нова школа тому, що тут є обладнання, яке дозволить по новому проводити навчання.

   Урочисто стрічка перерізана і новий корпус  чекає дітей на навчання.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь