A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Розпорядником земель сільськогосподарського призначення стала громада

Дата: 26.12.2020 15:52
Кількість переглядів: 3026

Поринувши в історію села Микуличин кожен з нас підкреслить одне: з часів Австро-Угорщини корінні мешканці селилися по горах, де вели своє господарство, побут, випасали худобу.  Однак з часом люди переселялися, розбудовуючи село в тому вигляді, яким воно є на сьогоднішній день.

Як пригадує спеціаліст 1-ї категорії по земельних питаннях села Микуличин Любомир Мироняк десь в 2008 році  громада села проявила бажання згідно закону оформити у власність земельні ділянки, якими користувалися ще прадіди, тобто зробити приватизацію землі. Проте, до генерального плану, який діяв на той час, входили земельні ділянки фактично центру села, тоді як земля, яка оброблялася мешканцями за межами населеного пункту,  не входила.

Враховуючи існуючу ситуацію Микуличинська сільська рада за власні кошти розпочала інвентаризацію земель. Згідно зі статтею 35 Закону України «Про землеустрій» інвентаризація земель проводиться з метою встановлення місця розташування земельних ділянок, їхніх меж, розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються, використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, необхідних для ведення державного земельного кадастру та ін. Таким чином, в результаті проведення інвентаризації  створюється повноцінна база даних про всі земельні ділянки в межах населеного пункту на паперових та електронних носіях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь