A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Додаткова відпустка для держслужбовців: нюанси надання

Дата: 27.01.2021 13:13
Кількість переглядів: 4349

  Держслужбовці з солідним стажем знають, що вони мають право на додаткову відпустку за стаж державної служби тривалістю до 15 календарних днів.

  Статтею 35 Закону про держслужбу та ст. 21 Закону N 2493 державним службовцям (посадовим особам місцевого самоврядування) передбачено надання щорічної відпустки тривалістю 30 календарних днів (далі - к. дн.), якщо законодавством не передбачено більш тривалої відпустки. Крім того, вони мають право на додаткову відпустку за стаж державної служби тривалістю до 15 к. дн. Інші додаткові відпустки зазначеній категорії працівників чинним законодавством не передбачені.

   Спільним листом Мінпраці і Головного управління держслужби від 27.01.1999 р. N 13-294, N 10/364 визначено, що додаткова оплачувана відпустка, яка надається державним службовцям, належить до щорічних відпусток, передбачених ст. 4 Закону про відпустки (абз. 5 п.1 ч.1 ст. 4 Закону про відпустки).

 Тому на цю відпустку поширюються усі норми щодо щорічних відпусток, визначені Законом про відпустки, у тому числі щодо продовження на святкові та неробочі дні, поділу на частини, перенесення чи продовження на період тимчасової непрацездатності, відкликання з цієї відпустки.

   Виникнення у державного службовця права на додаткову оплачувану відпустку та її тривалість прямо залежить від наявності у нього відповідного стажу державної служби, а не від відпрацьованого державним службовцем часу у відповідному робочому році. Надання цієї відпустки за календарний рік також є неправомірним.

   Чи підлягає поділу на частини додаткова відпустка державним службовцям? Листом Мінпраці і Головного управління держслужби від 27.01.1999 р. N 13-294, N 10/364 визначено, що додаткова оплачувана відпустка, яка надається державним службовцям, належить до щорічних відпусток, передбачених ст. 4 Закону про відпустки.

Згідно зі ст. 12 Закону про відпустки щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 к. дн. При цьому ця частина відпустки не обовapos;язково має бути першою її частиною.

  Отже, додаткова відпустка, яка надається державним службовцям за стаж роботи, може бути поділена на частини. При цьому основна безперервна частина щорічної відпустки тривалістю 14 к. дн. може надаватися з урахуванням цієї додаткової відпустки.

  Частина щорічної відпустки - чи є право на матеріальну допомогу для оздоровлення? У разі поділу щорічної відпустки на частини матеріальна допомога виплачується працівнику один раз при наданні однієї будь-якої із частин щорічної відпустки.

  За додатковою інформацією можна звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Яремчанської міської ради (м. Яремче, вул. Свободи, 307, ІІ поверх, каб. № 3) або за тел: 0343423132.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь