A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

До відома населення!!!

Дата: 19.03.2021 13:51
Кількість переглядів: 789

17 листопада 2020 року Держгеокадастр видав наказ №485 «Деякі питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності до комунальної власності». Цим документом керівників головних управлінь Держгеокадастру в областях зобов’язано передати земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність відповідно до статті 117 Земельного кодексу України з 17 листопада 2020 року.

11.12.2020 року та 19.12.2020 року Головним управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області було передано земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення (земельні ділянки, що розташовані за межами населеного пункту с. Микуличин) у комунальну власність Яремчаської міської ради.

Виготовлення документації даних земельних ділянок та передача їх у власність фактичним користувачам буде проводитись згідно чинного законодавства ліцензованими геодезичними організаціями поступово за масивами, за сприятливих погодних умов.

Згідно розпорядження Яремчанського міського голови буде створена робоча група, яка проводитиме роз’яснювальну роботу по інвентаризації земельних ділянок та житлових будинків, господарських будівель та споруд. Метою групи є визначення наявності право установчих документів на землю та обєкти нерухомості.

Для оформлення права власності на земельну ділянку громадянину необхідно звернутись до міської ради (чи старостинського округу №1 с. Микуличин) для отримання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки

Після отримання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки необхідно звернутись до відповідної землевпорядної організації, в штаті якої працюють сертифіковані інженери-землевпорядники, інженери-геодезисти, для розробки проекту землеустрою. Така послуга надається на платній основі на умовах та в строк, що визначені договором з розробником такої документації із землеустрою.

Виготовлений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає обов’язковому затвердженню рішенням сесії міської ради.

І останнім кроком для отримання земельної ділянки у власність є реєстрація права власності на земельну ділянку. Для цього необхідно звернутись до державного реєстратора, в ЦНАП за місцезнаходженням земельної ділянки.

Витяг про реєстрацію права власності з єдиного державного реєстру речових прав є підтверджуючим документом на право власності на земельну ділянку.

Усім власникам державних актів права власності на землю старого зразка необхідно виготовити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення та відновлення меж в натурі (на місцевості) та внести відомості про земельну ділянку до кадастрової карти України.

Під поняттям "державний акт про право власності на землю старого зразка"  мається на увазі державний акт, виданий з 1993 до 2003 року.

Він червоного кольору. І таким земельним ділянкам кадастровий номер раніше не присвоювався. Кадастровий номер потрібний, щоб вільно розпоряджатися власністю: дарувати, продавати, здавати в оренду, використовувати як заставу в банку. Без кадастрового номера власник ділянки фактично не має  повного права розпоряджатися нею. 

Для цього власнику або користувачу земельної ділянки слід звернутися до землевпорядної організації для розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Послуга плата, погоджується на умовах та в строк, що визначені договором з розробником такої документації.

Що стосується обєктів нерухомого майна, то Яремчанською міською радою створено управління державного архітектурно-будівельного контролю, з приводу консультації та надання допомоги з підготовки право установчих документів на нерухоме майно (житлові будинки, господарські будівлі та споруди) та введення їх в експлуатацію.

Про початок функціонування ДАБІ в частині видачі дозволів буде повідомлено додатково на сайті міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь