A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Форум «Живи та працюй в Україні»

Дата: 15.07.2021 08:36
Кількість переглядів: 619

                                                               Державний центр  зайнятості

Івано-Франківський обласний центр зайнятості

 

вул.Деповська, 89-а, м.Івано-Франківськ, 76002, тел.(0342) 75-56-70, факс 75-56-14

Е-mail : employment@ifocz.gov.ua Web: http://www.dcz.gov.ua/ifr  Код ЄДРПОУ 03491062

 

12 липня 2021 року

Пресреліз

 

Форум «Живи та працюй в Україні»

 

9 липня 2021 року на базі Микуличинської сільської ради та обласного закладу оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії» Івано-Франківська обласна служба зайнятості провела форум «Живи та працюй в Україні».

З панельних дискусій між представниками органів місцевого самоврядування, навчальних закладів Прикарпаття, роботодавцями Яремчанщини розпочався даний форум,  де темами для  спілкування були «Сучасні тенденції розвитку ринку праці Яремчанщини. Виклики сьогодення», «Компетенції для успішної кар’єри: погляд роботодавців», «Презентація навчального процесу задля успішного кар’єрного розвитку молоді».

Василь Цимбалюк, директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості, зауважив: «Кадровий голод відчувається у всіх регіонах країни. Люди виїжджають за кордон і це притаманно не тільки нашій країні. Але це вже створює відчутні проблеми для економіки України. Настав час, коли потрібно працювати над темою розвитку людського потенціалу та формування кадрової політики в територіальних громадах. Сьогодні ми говоримо про один з ключових результатів цієї роботи – молоді люди після здобуття освіти за професією, актуальною на ринку праці, повертаються у свої громади на практику та на роботу. Це ключова умова розвитку та зростання громад».

Учасниками було зазначено, що забезпечення зайнятості населення, створення нових робочих місць в громаді одне з головних завдань об’єднаних територіальних громад, оскільки саме за рахунок сплачених податків  можна фінансувати  потреби населення.

Роботодавці звернули увагу, що на даний час ринок праці вимагає підготовленого працівника, який одразу після завершення навчання без тривалої підготовки готовий був приступити до виконання своїх посадових обов’язків. І саме таких фахівців можна отримати, коли навчання буде проходити за дуальною формою.

Також представниками навчальних  закладів презентовано професії, за якими вони навчають.

Друга частина форуму «Живи та працюй в Україні» – інтерактивний захід «Майстерня професій» для 90 дітей, які відпочивають у обласному закладі оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії», що у с.Микуличин.

Працівники служби зайнятості, навчальних закладів Прикарпаття та роботодавці Яремчанщини допомогли дітям поринути у світ професій, «приміряти» на себе вподобану професію та розкрити свій творчий потенціал, який допоможе їм  у майбутньому усвідомлено обрати свій професійний шлях з урахуванням ринку праці Івано-Франківської області.

Кожен учасник, отримавши «Профорієнтаційний компас», мандрував  майстернею та отримував за виконання різноманітних завдань оцінку. 

Діти мали можливість ознайомитися з локаціями навчальних закладів, роботодавців,  взяти участь у майстер-класах, вікторинах, конкурсах за більше як 20 професіями та спеціальностями, актуальними на регіональному ринку праці. А це касир торговельного залу, кухар, кондитер, офіціант, поліцейський, пожежний-рятувальник, лісівник, музикант, майстер з бісероплетіння, психолог, профконсультант, бухгалтер та інші. Також для наймолодших дітей проведено конкурс малюнку «Моя майбутня професія».

На завершення заходу усі діти отримали подарунки.

 

.

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь