Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Роз’яснення з актуального питання – так званого «закриття» Яремчанської гімназії

Дата: 19.07.2022 23:15
Кількість переглядів: 470

Яремчанська міська рада надає офіційну інформацію - роз’яснення з актуального питання – так званого «закриття» Яремчанської гімназії в Ямній.

Дану тему висвітлив на сторінці у ФБ "Моє Яремче" депутат Роман Біланюк, який був присутній на сьогоднішньому засіданні сесії. Окрім нього також були присутні ще 16 депутатів, які підтримали це рішення.Тому офіційно повідомляємо:

у 2022 році був розпочатий і закінчений процес реорганізації закладів освіти Яремчанської громади та створення опорних закладів.

Насьогодні такі заклади загальної середньої освіти можуть отримувати додаткову державну підтримку на модернізацію та створення нового освітнього простору. Однак, такі заклади першочергово повинні були мати статус опорних (опорних шкіл).

У зв’язку з цим на сесії було прийнято рішення про створення Яремчанських ліцеїв №1 і №2, а Яремчанська гімназія стала філією Яремчанського ліцею №1.

Наголошуємо, що відбувається лише реорганізація закладу, а не його закриття.

У подальшому гімназію планується ремонтувати, розвивати і покращувати матеріально-технічну базу. Земля закладу приватизована під гімназію і ні про який продаж чи інше її використання мова не йде і йти не може.

Щодо навчального процесу, то законодавством чітко визначено перелік вимог до навчальних закладів, які можуть запустити навчальний процес з 1 вересня.

Для виконання умов безпеки життєдіяльності дітей, в освітніх закладах обов’язково мають бути бомбосховища, споруди подвійного призначення або тимчасові укриття. Ключовими критеріями безпеки є наявність підвального приміщення, яке може бути обладнане під укриття або сама конструкція (стіни) навчального закладу має бути з цегли, бетону чи каменю. Оскільки школа в м-ні Ямна дерев’яна, не має підвалу, то, відповідно, не відповідає жодним критеріям цих вимог.

Отож, згідно норм законодавства, комісія попередньо провела обстеження школи і прийняла рішення про те, що заклад не може функціонувати в умовах війни, адже не може надати безпечних умов перебування учнів та вчителів. Прийнято рішення, що дітей будуть підвозити до Яремчанських ліцеїв №1 і №2.

Для цього спеціально виділять автобуси і за кошти міської ради буде проводитися підвіз дітей на навчання.

Наголошуємо, що інформація від депутата є викривленою, необ’єктивною та висвітленою однобічно.

Повідомляємо, для того, щоб дати відповіді на всі інші запитання, що стосуються функціонування закладу, у четвер, 21 липня, о 10:00 у приміщенні гімназії за участі міського голови, першого заступника, представника депутатського корпусу відбудеться зустріч з батьками, керівництвом та педагогічним колективом гімназії.

Запрошуються всі бажаючі, щоб отримати відповіді на свої запитання від керівництва громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь