Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Міський голова зустрівся з громадою стосовно навчального закладу в Ямній

Дата: 25.07.2022 17:03
Кількість переглядів: 743

Відбулася зустріч міського голови Андрія Мироняка з представниками громади, батьківським і педагогічним колективами Яремчанської гімназії. Після тривалого діалогу, батьки та вчителі, все ж прийняли рішення:

  1. З першого вересня учні м-ну Ямна навчатимуться дистанційно.
  2. Заклад проходитиме реорганізацію.

1. Законодавством чітко визначено перелік вимог щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту в освітніх закладах.

Обов’язково мають бути бомбосховища, споруди подвійного призначення або тимчасові укриття. Ключовими критеріями безпеки є наявність підвального приміщення, яке може бути обладнане під укриття або сама конструкція (стіни) навчального закладу має бути з цегли, бетону чи каменю. Оскільки гімназія в м-ні Ямна дерев’яна, не має підвалу, отже, не відповідає жодним критеріям цих вимог.

Комісія попередньо провела обстеження закладу і прийняла рішення про те, що заклад не функціонуватиме в умовах війни, адже не може надати безпечних умов перебування учнів та вчителів.

Батьки, не підтримали варіант підвозу дітей на навчання в Яремчанські ліцеї №1 і 2, натомість, виступили за дистанційну форму навчання.

2. Реорганізація закладу.

Більшість проголосувала «ЗА» реорганізацію гімназії, тобто створення філії Яремчанського ліцею №1.

Зауважуємо, що заклади загальної середньої освіти можуть отримувати додаткову державну підтримку на модернізацію та створення нового освітнього простору, якщо пройдуть реорганізацію. Лише після реорганізації, заклад матиме змогу залучати кошти з обласного та державного бюджетів для покращення матеріально-технічої бази, забезпечення транспортом.

Представники влади наголосили, що після реорганізації, не буде проводитися ніякого скорочення штату (хоча процес передбачає певне скорочення), кількість посад все ж залишиться незмінною. Для цього з місцевого бюджету виділятимуть 374 тис. грн. на рік.

Також, є можливість залучити кошти іноземних донорів для ремонту закладу, в разі, якщо громада прийме на тимчасове проживання внутрішньо переміщених осіб. Після закінчення війни ці люди повернуться, а відремонтована школа знову прийме місцевих дітей на навчання.

Цю пропозицію батьки та колектив закладу не підтримали. Тобто переселенців школа більше не прийматиме.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь