Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ІНШИХ ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ НАСЕЛЕННЯ ДОПОМІЖНИМИ (ТЕХНІЧНИМИ ТА ІНШИМИ) ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ.

Дата: 04.05.2023 11:19
Кількість переглядів: 72

Нагадуємо, що механізм безоплатного забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення засобами реабілітації, виплати вище зазначеним категоріям населення грошової компенсації вартості за самостійно придбані засоби реабілітації та безготівкового перерахування коштів підприємствам, що виконали індивідуальні заявки осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення на виготовлення засобів реабілітації, надання послуг з їх ремонту, регламентовано постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку» (далі – Порядок).

Облік зазначених категорій осіб, які мають право на безоплатне забезпечення засобами реабілітації або виплату компенсації, ведеться у централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - ЦБІ) шляхом формування електронної особової справи особи у ЦБІ.

Для забезпечення засобами реабілітації або виплати компенсації особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа або їх законні представники подають до сільських, селищних, міських рад або до центрів надання адміністративних послуг (далі - ЦНАП) заяву про забезпечення засобом реабілітації (виплату компенсації) за формою, затвердженою Мінсоцполітики, у паперовій формі або через електронний кабінет особи з інвалідністю.

Онлайн сервіс, який дає можливість зручно та оперативно подавати комплект документів для безоплатного отримання ТЗР, реалізовано на офіційному вебсайті Мінсоцполітики у розділі «Е-Сервіси» – Електронний кабінет особи з інвалідністю .

Документи, які пред’являються (подаються) разом із заявою про забезпечення засобом реабілітації (виплату компенсації) перелічено в пункті 14 постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321.

Звертаємо увагу, що більш детально з інформаційними матеріалами з даного напрямку можна ознайомитися скориставшись посиланням https://www.msp.gov.ua .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь