A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Туристична привабливість

Дата: 03.08.2019 19:30
Кількість переглядів: 1056

Особливо приваблюють туристів річкові пороги та багато мальовничих водоспадів (Гук, Пробій та ін.) з бризками кришталево чистої води, сірководневі джерела, печери, скелі та інші цікаві природні утворення. Щойно розпочинається зимовий сезон, як Карпати ваблять прихильників гірськолижного спорту не тільки з усіх куточків країни, а й з-закордону.

Фото без опису

Фахівці зазначають, що за останні два роки кількість туристів у Карпатах збільшилася втричі. Це й не дивно, адже з кожним роком у Карпатському регіоні покращується туристична інфраструктура: збільшується кількість туристичних комплексів, баз відпочинку, пропозицій проживання у приватному секторі, споруджуються нові підйомники, вживаються відповідні заходи щодо вирішення проблем перевезення туристів.

Туристичний комплекс «Буковель»,що на Яремчанщині - єдиний в Україні гірськолижний курорт світового рівня, справжній рай для любителів лиж та сноуборду. Відпочинок у Карпатах ? це не тільки гірськолижний туризм, влітку тут не менш красиво та цікаво.

Саме літньому відпочинку в Карпатах свого часу надавали перевагу Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник. Туристам пропонується велика кількість екскурсій на будь-який смак: пішохідні, кінні, велосипедні ?

щоб більше дізнатися про природні багатства краю, тематичні ? щоб краще пізнати побут, звичаї та обряди місцевого населення. Бажаючі можуть навіть узяти участь у місцевих дійствах та святкуваннях. Населення міста зберегло народні звичаї та обряди, найбільш цікаві з них — гуцульська "Розколяда", Андріївські вечорниці, Водохреще, купальське свято "Гуцульська берегиня".

 Особливою популярністю серед відпочиваючих користуються такі туристичнімаршрути: «на г.Говерлу», «Стежка Довбуша», «На г.Хомяк», «на г.Піп Іван». Цікавими об'єктами в м. Яремче є музей Митрополита Шептицького, музей екології та етнографії Карпатського краю, музей "Українська старовина", монастирі Св. пророка Іллі та Св. Андрія, екотуристичний візит-центр.

Важливою для Яремчанщини є діяльність інвесторів, які розбудовують туристичну інфраструктуру краю. Зокрема, серед основних інвестиційних проектів, спрямованих на розвиток туризму в регіоні є:

  • подальша розбудова туристичного комплексу «Буковель» (завершення будівництва нової альтернативної автомобільної дороги;
  • будівництво нових витягів;
  • збільшення загальної довжини трас;
  • розширення готельної бази та інфраструктури) та створення «Шнуркового парку» в м. Яремче.  

Мешканці Яремчанщини приємно здивують Вас своєю гостинністю, працелюбністю, доброзичливістю. Саме тому, у поєднанні з історичними пам’ятками та прекрасними рекреаційними ресурсами вони невід’ємно доповнюють красу сьогоднішнього міста.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь