A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Відбувся круглий стіл «Права та захист осіб з інвалідністю»

Дата: 04.12.2019 11:15
Кількість переглядів: 632

    З 25 листопада по 10 грудня щорічно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

  Дати початку та завершення Кампанії створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

   Однією з дат є 3 грудня - Міжнародний день осіб з інвалідністю. Відзначаючи цей день прогресивне людство засвідчує, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, що для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до таких людей визначає ступінь цивілізованості суспільства.

   Не залишилися поза увагою і люди з обмеженими фізичними можливостями нашого краю.

   У Міжнародний день захисту прав осіб з інвалідністю, 3 грудня, у приміщенні Яремчанської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл «Права та захист осіб з інвалідністю».

На захід запрошено людей з обмеженими можливостями, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості як безробітні, працівників  управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Яремчанської міської ради, сектору Яремчанського відділення поліції Надвірнянського відділу поліції Надвірнянського відділу поліції України ГУНП Івано-Франківської області, відділу «Яремчанське бюро правової допомоги», Яремчанського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління пенсійного фондуУкраїни в Івано-Франківській області.

   Тема діалогу, яка об`єднала цього дня всіх присутніх - забезпечення активної участі людей з інвалідністю у житті суспільства. У ході розмови кожен мав можливість підняти ті проблемні питання, з якими щодня доводиться стикатися людям з обмеженими можливостями та обговорити шляхи їх вирішення. 

   Під час спілкування активно розглядались питання пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю, індивідуальний підхід у сприянні працевлаштуванню особам з інвалідністю, забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, санаторно-курортне лікування. А також було проінформовано органами поліції щодо надання допомоги постраждалим від домашнього насильства у будь-якій формі та про заходи запобігання домашньому насильству.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь