Розширене засідання Робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку

  • 44

10 травня 2024 року відбулося розширене засідання Робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Яремчанської міської територіальної громади до 2030 року.

 

Мета засідання - обговорення SWOT – аналізу. Визначення стратегічного бачення та затвердження системи операційних цілей та завдань Стратегії. Підготовка технічних завдань на проекти розвитку, які відповідають завданням Стратегії.

Стратегічне бачення досягатиметься через досягнення стратегічних цілей. Стратегічні цілі дають відповідь на запитання, що необхідно зробити, щоб досягти бачення розвитку громади. Кожна стратегічна ціль включає оперативні цілі, які містять конкретні завдання. Розроблення і досягнення цілей формує основу для управління громадою та дозволяє пов’язати Стратегію з бюджетним плануванням. Оперативні цілі, в свою чергу, деталізовані в завданнях. Завдання дають відповіді на питання, яким шляхом та яким чином громада досягатиме цілей свого розвитку. Потенційно можливі сфери реалізації проектів в перспективі стануть заходами та проектами, структурованими у Плані заходів з реалізації Стратегії на 2025-2030 роки.

До розмови долучились представники малого і середнього бізнесу, які діють на території громади, і є наповнювачами місцевого бюджету, керівництво громади, фахівці міської ради.

Наступний етап – формування проектів, які будуть співзвучні з проведеним SWOT-аналізом та стануть кроками в розвитку громади.

Після узагальнення напрацьованих матеріалів буде проведено збір ідей проектів, які дозволять сформувати План заходів з реалізації Стратегії на 2023-2025 роки.

Матеріали, підготовлені в процесі роботи над Стратегією, та оголошення про збір проектних ідей додатково будуть опубліковані на офіційному сайті громади.