Презентація проєкту Стратегії розвитку Яремчанської територіальної громади на 2024-2030 роки була представлена громадськості.

  • 138

Згідно з даними експертів ГО "Агенція регіонального розвитку та інвестицій Дніпропетровської області", яка займалася розробкою стратегії, 45,2% мешканців вважають громаду комфортною для проживання, ще 27,7% хочуть, щоб тут жили їхні діти. Громада активна в підприємництві - 15,8% мешканців займаються підприємницькою діяльністю.

Проаналізувавши основні показники та провівши аналіз перспектив розвитку та ризиків для громади, експерти виокремили 6 основних можливих точок розвитку громади:

- сталий розвиток туристично-рекреаційно-реабілітаційного кластера;

- створення потужного бізнес-хабу для розвитку ділового туризму;

- створення привабливого інвестиційного клімату;

- розвиток та створення відновлювальних та альтернативних екологічно чистих джерел енергії, що сприятиме енергетичній незалежності громади;

- соціальне згуртування навколо спільних проблем і намірів;

- підвищення рівня комунально-побутових послуг населенню.

Основними стратегічними цілями розвитку громади визначено розвинуте підприємництво та ефективний реальньий сектор економіки; активну згуртовану громаду з високим рівнем соціально-гуманітарних послуг; надання житлово-комунальних та публічних послуг на високому якісному рівні відповідно до європейських норм.

Коротко із основними принципами розробки стратегії та її завданнями можна ознайомитися з фотопрезентації.

Стратегію мають затвердити депутати, після чого розпочнеться етап її впровадження.

У розробці стратегії брали участь підприємці громади та залучені профільні експерти.

Наголошуємо, що законом «Про засади державної регіональної політики» передбачено, що, окрім регіональної та державної стратегій розвитку територій, має бути розроблена та затверджена стратегія розвитку громади.

Дякуємо всім членам робочої групи за багатогодинну спільну працю протягом майже пів року, а також підприємцям та мешканцям громади, які заповнювали анкети від експертів.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису