A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

В Івано-Франківську відкрили кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства

Дата: 08.09.2020 11:01
Кількість переглядів: 703

   Це – перша така кімната на Прикарпатті, але скористатися нею жертви насилля можуть незалежно від прописки.

  Кризова кімната розрахована не нетривале перебування (згідно з чинним законодавством, на 10, щонайдовше – на 20 діб.). У ній жінка може перебути якийсь час з дітьми, наприклад, якщо її чоловік нап'ється і вижене посеред ночі на вулицю. Зранку він прийде до тями і з ним уже можна буде про щось говорити, але ж не ночувати родині просто неба.

  Цей пілотний проєкт громадської організації "Дом 48.24", створеної в Івано-Франківську вимушеними переселенцями з Донецької та Луганської областей, реалізує в рамках канадсько-українського проєкту сприяння розвитку поліції. Уряд Канади звернув увагу на проблему насилля у прикарпатських сім'ях через її загострення під час карантину. На жаль, така ситуація спостерігалася не лише в Україні, а й по всьому світу: довший час перебуваючи зі своїми жертвами в чотирьох стінах, кривдники частіше розпускали руки. Канадійці профінансували приміщення, в якому можуть перебувати постраждалі (дві кімнати, розраховані на чотирьох осіб), обладнали його всім необхідним (у приміщенні є душ, туалет, телевізор тощо), оплатили роботу психолога, забезпечили мінімальним набором харчів тривалого зберігання і засобів гігієни.

  Адреса кризової квартири – засекречена. Її фото ніде не публікують,  конспірація – життєво необхідна, бо дозволяє гарантувати безпеку жертвам домашнього насилля. Якщо кривдник погрожує розправою чи, тим паче, вдається до активних дій, необхідно викликати поліцію. Поліця – це одна з ланок, через які особа, постраждала від домашнього насильства, може потрапити до кризової кімнати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь