A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яремчанська міська рада
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Управління соціального захисту та надання соціальних послуг населенню

Легалізації праці та заробітної плати альтернативи немає

       Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості населення. Можна з упевненістю сказати, що не лише роботодавець винен у такому стані справ, а й сам працівник не завжди розуміє на що він погоджується.

10:09 09.12.2019

Проведено чергове засідання Міжвідомчої ради міськвиконкому з питань сім`ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім`ї та протидії торгівлі людьми.

Проведено чергове засідання Міжвідомчої ради міськвиконкому з питань сім`ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім`ї та протидії торгівлі людьми.

13:08 22.11.2019

«Щорічна основна відпустка одразу після декрету: чи має право роботодавець відмовити працівниці»

         Інформуємо, що державні гарантії та відносини, пов’язані з відпусткою, регулюються Конституцією України, Законом України «Про відпустки», Кодексом законів про працю України, іншими законами та нормативно-правовими актами України.

11:24 18.11.2019

Чи може роботодавець відмовити працівнику у звільненні за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію по інвалідності?

     Згідно з трудовим законодавством працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, а роботодавець зобов’язаний у встановленому порядку його звільнити. Стаття 43 Конституції України забороняє примусову працю та надає можливість кожному заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Тобто в установленому законом порядку працівник з власної ініціативи вправі припинити трудові відносини з одним роботодавцем, після чого працевлаштуватися до іншого або поступити на навчання чи займатися іншими видами діяльності. Порядок розірвання трудового договору з ініціативи працівника в основному визначений відповідними нормами КЗпП України, зокрема, статтею 38, яка встановлює порядок розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк.

11:23 18.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь